AMD Phenom paspartintas iki 4050 MHz

Vokietijoje vykstančioje Games Convention parodoje darbo turi ir kompiuterių spartintojai. Du spartintojai SoF ir MusicIsMyLive pasiekė naują AMD Phenom dažnio rekordą, paspartinę jį iki 4,05 GHz.

Rekordui pasiekti buvo panaudotas kol kas sparčiausias Agena 65 nm branduolį turintis Phenom 9950 Black Edition, Foxconn A79-S pagrindinė plokštė su 790FX šiauriniu ir SB750 pietiniu tiltais, 1000 W OCZ maitinimo blokas ir skystas azotas. Spartintojams pavyko išlaikyti pakankamą temperatūrą ir išvengti per daug žemų temperatūrų, prie kurių procesorius nustoja veikęs (coldbug).

Su truputį žemesniu 3952 MHz dažniu užfiksuotas geriausias AMD procesorių Super PI 1M rezultatas, 19,954 sekundės. Su geriausiais Intel procesorių rezultatais jis, be abejo, lygiuotis negali, tačiau tai visgi rekordas.

Spartintojai su šiuo procesoriumi ir ATI grafikos plokštėmis siekti aukštų 3D Mark rezultatų, tačiau, jų pačių teigimu, nepavyko tinkamai sureguliuoti vaizdo plokščių tvarkyklių. Daugiau informacijos rasite XtremeSystems forume.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.