AMD – keturių branduolių procesoriai nešiojamiesiems 2010 metais

Kompanija AMD pranešė, kad jų pirmieji keturių branduolių procesoriai skirti nešiojamiesiems kompiuteriams pasirodys tik 2010 metais. Tai reiškia, kad net metais vėliau nei jų pagrindinis konkurentas Intel.

Pirmieji Quad-Core procesoriai vadinsis kodiniu pavadinimu Champlain ir jiems skirta platforma Danube, šią informaciją AMD atskleidė praeitą savaitę vykusiame susitikime su finansų analitikais. Detalesnės informacijos apie lustus kol kas nėra, bet spėjama, kad per šį laiko tarpą AMD gal būt suspės šiuos gaminius paruošti jau 32 nanometrų technologiniu procesu paremtus lustus.

Taip pat paaiškėjo, kad prieš Danube platformos pristatymą, 2009 metais planuojama išleisti Tigris platformą. Ši platforma bus paremta dvieju branduolių procesoriumi, kodiniu pavadinimu Caspian, jis bus paremtas 45 nm technologija kartu atkeliaus ir naujos kartos lustų rinkiniai RS880M ir SB710.

Kadangi keturių branduolių procesoriai kol kas nėra labai populiarūs nešiojamuosiuose įrenginiuose, yra mažai tikėtina jog AMD galės konkuruoti su Intel šiame segmente.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.