AMD padės kūrėjams ruošti anonsui žaidimus, palaikančius DX10.1

Kompanija AMD DirectX 10,1 palaikančias vaizdo plokštes pristatė jau praeitų metų rudenį, tačiau iki šiol išleistų šį standartą palaikančių žaidimų kiekis liūdina.

O taip yra dėl to, kad pagrindinis AMD konkurentas Nvidia tiesiog ignoravo ir tebeignoruoja DirectX 10,1, iškarto pradėjęs ruoštis DX11 erai. Dėl to pasimetę žaidimų kūrėjai kol kas nenoriai diegia DX10.1 į savo žaidimus.

Tačiau AMD nutarė nesėdėti sudėję rankų, o parodyti, kad jiems svarbu atskleisti Radeon HD 3*** bei Radeon HD 4*** plokščių serijų privalumus ir savo oficialiame pranešime spaudai pranešė, kad bendradarbiaus su žaidimų kūrėjais, kurie ruošiasi išleisti žaidimus su DX10.1 palaikymu.

Pavyzdžiui, Electronic Arts ruošia realaus laiko strategiją Battleforge, SEGA kuria futuristinę strategiją Stormrise, o NHN Games mums žada 3D vaidmenų žaidimą Cloud 9.

Beje, AMD greičiausiai aplenks Nvidia ir DirectX 11 diegime į savo naujuosius produktus. Kalbama, kad AMD vaizdo plokštes, palaikančias DX11, išvysime jau pirmame 2009 metų ketvirtyje, kai tuo tarpu Nvidia šį standartą palaikančias plokštes gali išleisti tik antroje 2009m. pusėje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.