AMD pristato ATI 3400 ir 3600 serijas

Šiandien AMD anonsavo ir paskelbė apie galimybę įsigyti naujas ATI Radeon HD 3400 ir ATI Radeon HD 3600 serijos vaizdo plokštes, kurios bus žemiausio lygio grafikos posistemės ATI Radeon HD 3000 serijoje.

Abi serijos tęsia AMD pirmavimą DisplayPort palaikančių įrenginių rinkoje. DisplayPort siūlo dvigubai didesnį pralaidumą nei DVI bei geresnes vaizdo savybes, teigia šios technologijos šalininkai.

Dell ir AMD buvo DisplayPort standarto lyderiai vos tik ji buvo atskleista”, sako Bruce Montag iš Dell. „AMD demonstruoja technologijos pranašumus išleisdama vaizdo plokštes su integruotu DisplayPort palaikymu ATI Radeon HD 3400 ir ATI Radeon HD 3600 serijose.”

Pirmoji vaizdų kortų serija, kurios procesoriai naudoja 55 nm technologinį procesą, siūlo puikų našumo/vatui santykį, bei žinoma tylą ir nedidelius energijos sunaudojimo rodiklius, nors kaina ir nėra didelė.

Įdomus ATI sprendimas vietoje įprastų dviejų DVI jungčių įrengti DVI ir D-Sub jungtis

Pasak AMD, Blu-ray arba HD DVD vaizdų atkūrimas dabar nesukels jokių problemų, netgi žiūrint video rinkmenas 1080p raiška. Už tai reikia padėkoti AMD video dekodavimo technologijai UVD, kurios pagalba filmai bus rodomi be trukdžių ir su puikiomis detalėmis, teigiama pranešime spaudai. Be to, ATI Radeon HD 3450 bus galima nusipirkti su pasyviu aušinimu, o tai geras sprendimas daugelypės terpės kompiuteriams.

Žinoma, kaip ir vyresnioji 3800 serija, plokštės palaikys ATI CrossFireX technologiją, kuri, kaip visi puikiai žinome, leidžia naudoti kelias vaizdo plokštes siekiant geresnių rezultatų.

Įdomu tai, kad Kinijoje atsirado 3690 modelis, kainuojantis 124 JAV dolerius, o tai yra daugiau, nei buvo galima tikėtis. Atminties kiekis siekia 256 MB(32 MB x 8), ji dirbs 1660 MHz dažniu, o atsako laikas sieks 1,2 ns. Branduolys dirbs 670 MHz dažniu.

Iš aušintuvo galime spėti, kad tai Maxsun kompanijos produktas, tačiau teigiama, kad plokštė greičiausiai gaminama Triplex gamykloje.

ATI Radeon HD 3400 kainos sieks nuo 49 iki 65 JAV dolerių, o už ATI Radeon HD 3600 kainos turėtų siekti nuo 79 iki 99 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.