Acer pademonstravo Google Android varomą nešiojamąjį

Vienas iš didžiausių nešiojamųjų kompiuterių gamintojų pasaulyje nekalbėjo šiaip sau ir ne žodžiais, bet darbais parodė, kad iš tiesų ruošiasi pristatyti nešiojamuosius, kurie veiks Google Android operacinės sistemos pagrindu. Tiesa, Computex parodoje pristatytas prototipas turėjo ir Windows XP operacinę sistemą.

Kaip paaiškino Acer atstovas, visi kompiuteriai bent jau kol kas bus su dvejomis operacinėmis sistemomis – tiek Windows XP, tiek Google Android. Toks žingsnis buvo paaiškintas tuo, jog vis dar nėra aišku, kaip rinka reaguos į naująją operacinę sistemą, tad Acer tai pabandys išsiaiškinti. Kompanija neatsisako minties pristatyti internetinių nešiojamųjų, kurie turės tik Android OS, tačiau nežada to daryti, kol pati sistema neįrodys, kad yra patraukli.

Deja, tačiau tai reiškia, kad Acer internetinių nešiojamųjų kaina nekris, o už Windows licenciją mokėti mums teks, norėsime Android, ar ne. Tai taip pat reiškia, kad Android iš esmės nieko nepakeis, o veikiau liks bandymu, nors galbūt rizikos nereikėtų pabijoti – galbūt pirkėjai rinktųsi pigesnį Acer Android nešiojamąjį kompiuterį, nei kiek brangesnį modelį su Windows XP operacine sistema?


15 Komentarai

  1. Aivurn parašė:

    Nesąmonė, kad bus su dviem operacinėmis sistemomis (vartotojo, ne pardavėjo atžvilgiu). Nusiperku kompiuterį ir kurią nors vieną turiu ištrinti (kam reikalingos dvi tokio tipo kompiuteryje??), taip pat dar ir už morališkai pasenusią Windows XP susimoku? Įrašytų į tuos netbook\’us normalią OS, ne apkarpyta Xandros ar kažką panašaus, kad ir *buntu šeimos, ir nebūtų tiek grįžtančių (1 iš 5), dėl nepatinkančios OS.

  2. tomaxsas parašė:

    *buntu seimo nera yra ubuntu seima, cia tik siaip pastebejimas (kubuntu, edubuntu, xubuntu)

  3. NForce parašė:

    Ekspertas detected

  4. marazinas parašė:

    Aivurn: nepatinka – neperki. Kadangi pas mus pilna idijotų, kurie nesupranta, kas yra Windows, kas yra Linux ir apskritai kokia šito kompiuteriuko paskirtis, tai neveltui ir atsiranda nepatenkintų.
    XP gal ir morališkai pasenus, bet pakankamai tobula, kad atlikti visus reikalingus darbus.

  5. Aivurn parašė:

    Marazinai, bet tada paimkim keletą pavyzdžių:
    ·nueinu parduotuvėn perku pakelį pieno, o ten akcija \"perki pieną, PIRK ir grietinę\", o jei man jos nereikia, bet visvien privalau susimokėti, nes tokia tos dienos \"akcija\"?
    Likusius galima patiems susigalvoti.
    Kvaila, kai visur kišami tie MS produktai, o pirkėjams neleidžiama rinktis, ko jie nori. Sakai \"nepatinka – neperki\", o jei nėra alternatyvos?? Kas tuomet?

  6. suck4it parašė:

    Nu tu irgi gerai sakai nera alternatyvos, tai vat, kad yra tu alternatyvu, kaip prisikta nepatinka xp pirk su vista ar dar su kokiu biesu.. Gi pasirinkimas platus..

  7. NForce parašė:

    Vista įeina į savoką \"MS produktai\" 😀

  8. Aivurn parašė:

    Skaitei paskutines naujienas, kad kuo toliau tuo labiau visi gamintojai prie MS linksta (Asus atsisako ARM ir Android), dėl grįžtančių netbookų su Linux (kaip jau minėjau ~1 iš 5), tai kokia čia alternatyva? Peržvelkim, ką gero siūlo Lietuvoje šiuo metu (gerakaina.lt duomenimis)
    ·Acer – visi su WXPH
    ·Asus – 7 iš 10 WXPH, o tie su Linux \"tik\" 40GB ir nesvarbu, kad SSD, visi šiais laikais didelius skaičiukus mėgsta, o WXPH versijos su netgi 160GB HDD ir dvi versijos su 16gb SSD plius 16GB SD.
    ·MSI – 2 su WXHP
    Tad kiek mes tos alternatyvos ir plataus pasirinkimo turim? Sakau mes, nes ieškau ir sau tokio.
    \"kaip prisikta nepatinka xp pirk su vista\"
    Ir čia ne alternatyva, Google Android, Linux ar kažkas panašaus yra alternatyvos, tai kitų kompanijų, kitokios koncepcijos produktai.

  9. suck4it parašė:

    Tai ispradziu sakei, kad nepatinka xp, nes seni tipo.. O ka tu nori ant gero laptopo kur gali nemazai graju nauju lost linuxu? Nors ir tokiu buna isvis be os, dar nesenai maciau icg buvo keli be os..

  10. NForce parašė:

    Ant netbook\’o gali \"nemazai graju nauju lost\"? Ochocho. Ir ne visiem dėl \"graju\" reikalingas kompiuteris. Vista jei ką irgi seni, vos ne 3 metų senumo OS, košmaras kažkoks 🙂 Ir dar jie pinigų už tokią nori)

  11. Aivurn parašė:

    suck4it, išdėstyk savo mintis rišliau, nes visiškai nesuprantu antro sakinio. Taip XP jau morališkai pasenę, nors realiai, tai kol kas geriausia, ką MS iki šiol yra išleidę (kaip su W7, dar nežinia, teko bandyti, bet nepatiko).
    Žaidimų nežaidžiu visiškai, tad man neaktualu galingiausias ir kiečiausias \"LOPtopas\". Savo, kai pirkau, pirkau be OS ir ~550LT pigiau nei tuo metu kainavo su Vista.

  12. suck4it parašė:

    Nu jo cia sejp ne apie notebookus rasiau biski issipleciau.. 😀 Sp2 gi isleido.. ;D Ir prie notebooku vista jau nelb tinka cia sakau issipleciau perdaug.. Bet gi sakau icg dar nesenai maciau kazkoki kelis notebookus isvis be OS nuvaziuokit ir nusipirkit.. Kaip sakoma kas iesko tas randa..^^

  13. NForce parašė:

    Nu ir kokie ten pas juos viduriai? Aš pastaruoju metu mačiau tik vieną normalų notebook\’ą be Windows. Ir už labai neblogą kainą beje. Bet tik vieną. Čia pasirinkimas?

  14. suck4it parašė:

    Zinok tiksliai nepasakysiu, nes ne to ten buvau ir jau gal pora savaiciu praejo.. 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.