Acer ruošiasi pristatyti HD raiškai draugišką Aspire One 571

Acer Aspire One yra vienas iš geriausiai žinomų vardų internetinių nešiojamųjų rinkoje, tad kompanija nusprendė ne tik pristatyti vidutinės klasės pirkėjams skirtus serijos produktus, tačiau ir vieną aukštos klasės produktą.

Aspire One 571 iš esmės turės tokį patį dizainą, kokį matėme D150 serijoje. Bet kokiu atveju, įdomiausia tai, kas slypi po „dangčiu“: tai Intel Atom N280 centrinis procesorius dirbantis 1,66 GHz dažniu, tačiau tai nėra viskas. Kompiuteris turės 10,5 colio įstrižainės ekraną, kuris gebės atvaizduoti 1280 x 720 (HD 720p) rezoliuciją, o HD filmus bus galima žiūrėti dėka Quartics QV1721 daugėlypės terpės procesoriaus, kuris palengvina HD raiškos filmų iškodavimą.

Acer į internetinį nešiojamąjį įdėjo ir optinį įrenginį, nors jis nėra įprastinis, koks, pavyzdžiui, naudojamas Asus Eee PC 1004DN atveju. Vietoje to, kompanija pasirinko Vmedia variantą. Šios kompanijos diskai iš esmės yra mažyčiai Blu-Ray diskų atitikmenys, apsaugoti plastikineme dėkle, kurių diametras yra vos 32 mm (normalaus Blu-Ray disko diametras yra 120 mm), o talpa siekia apie 1 GB. Juokingiausia yra tai, jog panašūs diskai primena visų seniausiai užmirštus floppy laikmenas!

Kol kas neaišku, kada Acer Aspire One 571 išvys dienos šviesą, tačiau Computex paroda jau ne už kalnų, tad telieka tikėtis daugiau informacijos sužinoti būtent šiame renginyje.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.