Asus pristatė dar vieną Eee šeimos narį

Kol asmeninių kompiuterių rinka kenčia nuo vis labiau smunkančių pardavimų, o siautulingi krizės vėjai siaučia daugelio stambiųjų gamintojų biudžetuose, gerai žinomas kompiuterių bei jų komponentų gamintojas Asus gyvena ne taip jau ir blogai.

Visai neseniai kompanija siekdama padaryti šią produktų liniją dar lankstesne, oficialiai anonsavo naująjį 1004DN kompiuterio modelį, kuris turės optinį įrenginį. Sparčiai populiarėjant ypač mažiems internetiniams kompiuteriams, daugelis vartotojų jų, kaip pagrindinių savo pagalbininkų, negali naudoti būtent dėl CD/DVD įrenginio trūkumo, tad Asus tai supratę ėmėsi veiksmų. Naujajame kompiuteryje esantis diskų skaitytuvas taip pat gebės juos ir įrašinėti ir, anot gamintojo, palaikys visus populiariausius CD ir DVD diskų tipus. Kompiuteris taip pat turės Express Card praplėtimo lizdą bei naudos [i]Super Hybrid Engiene (SHE) technologiją, kuri turėtų prailginti baterijos gyvavimo laiką.

Nešiojamasis taip pat naudos naujo tipo klaviatūrą, kuri atitiks 92 % stalinio kompiuterio klaviatūros dydžio. Kitaip negu konkurentai, 1004DN pasižymės reikiamoje vietoje esančiu ir didesnius išmatavimus turinčiu Shift klavišu, lietimui jautriu laukeliu (angl. Trackpad) palaikysiančiu multifunkcijas bei pirštų antspaudų skaitytuvu. Integruota 1,3 megapikselių fotokamera bei mikrofonas taip pat bus įdiegti šiame produkte, siekiant supaprastinti bendravimą internete. Kadangi kompiuteris prisikariamas internetinių nešiojamųjų klasei, jis palaikys Bluetooth bei WiFi (802.11b/g/n protokolai).

Išsamiau supažindinsiu ir su kitomis techninėmis specifikacijomis: 10 colių įstrižainės, LED apšvietimą turintis ir 1024 x 600 taškų raišką gebantis atvaizduoti TFT skystųjų kristalų ekranas, Intel Atom N280 (1,66 GHz) procesorius, Intel GN40 lustų rinkinys bei 1 GB talpos operatyvioji atmintinė. Priklausomai nuo regiono, kuriame bus prekiaujama nauju produktu ir vartotojo poreikių, operatyviąją atminti bus galima praplėsti iki 2 GB. Tuo tarpu pastoviam rinkmenų bei programinės įrangos laikymui, įrenginyje darbuosis PATA sąsajos pagrindu veikiantis 120 GB diskinis kaupiklis. 277 mm x 194 mm x 2,.4-34 mm išmatavimus turintis kompiuterio korpusas, su visais viduriais ir 6 celių baterija svers 1,45 kilogramo.

Asus kol kas neatskleidžia jokios informacijos apie įrenginio pasirodymo datą ar būsimą produkto kainą.

3 Komentarai

  1. kasharas parašė:

    o nice, kažkas lyg ir naujesnio netbook\’u rinkoje 😉

  2. Linas parašė:

    Gan grazus modelis ir pagaliau tures dvd skaitytuva, parametrai taip pat puikus. Bet kaina speju bus kaip normalaus nesiojamojo. Po perkunais kiek tu Eee dar galima beleisti.

  3. Rycka_BL parašė:

    PATA standusis diskas. Idomu 🙂 Nors shiaip tai very very very nice. (y)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.