Asus sukūrė atnaujinamą vaizdo kortą.

Atnaujinamos vaizdo plokštės sąvoka atsirado 1990-ųjų pabaigoje, kuomet kompanija Micron Technology eksperimentavo su keičiamomis jungtimis. 2006 m., kompanijos MSI ir Gigabyte pademonstravo atnaujinamų vaizdo kortų principinius modelius, sukurtus GeForce Go MXM modulių pagrindu, bet šie gaminiai rinkos taip ir nepasiekė. Šiemet kompanija ASUS pristatė rinkai vaizdo kortą su trim MXM jungtimis užpildytomis AMD/ATI Mobility Radeon 3850 arba 3870 vaizdo kortų moduliais. Kadangi MXM moduliai iš jungčių gana lengvai išimami, tuo būdu, atsiradus naujiems produktams, ASUS sprendimas, jį įsigijus, gali būti atnaujintas.

Kompanija ASUS pavadino šį produktą ASUS Splendid HD 3850M. Ši vaizdo korta neatrodo niekuo ypatinga kol Jus nenuimate apsauginį plastmasinį korpusą ir abipusį aušintuvą. Tai, ką Jus pamatote, yra MXM moduliai su RV670 mikroschema ir 512 MB atminties, pritvirtinti prie vaizdo plokštės pagrindinės dalies, atliekančios komunikacinį vaidmenį.

RV670 mikroschema veikia 668 MHz dažniu, o 512 MB GDDR3 atmintis plaka 828 MHz DDR dažniu, atitinkančiu arti 1.65 GT/s pralaidumą. Anot kompanijos ASUS, šis MXM modulis populiariame teste 3DMark06 gauna apie 600 3DMark taškų daugiau nei standartinis AMD/ATI modulis. Entuziastams taip pat yra svarbus faktas, kad šis produktas yra trumpesnis nei standartinės AMD/ATI Radeon 3850 arba 3870 vaizdo plokštės.

Modulinio dizaino dėka, pirkėjas galės pakeisti MXM modulį naujai išėjusios mikroschemos moduliu. Tarkim, atsiradus MXM moduliui su AMD/ATI RV770 arba RV870 mikroschemomis (Radeon HD 4800, 5800 kartos), bus nesunku jas įdėti į vaizdo kortą. Įdomiausia, kad bus įmanoma įsidėti ir MXM modulį su NVidia grafiniu procesoriumi, kadangi pačioje vaizdo kortoje nėra šito ribojančių dalių. Tiesa, klausimas, kaip reaguos Windows OS…

Pamastę apie ateitį, galime įsivaizduoti situaciją, kuomet žaidėjas galės paspartinti savo vaizdo posistemę nusipirkęs mažą MXM modulį. Kadangi vartotojas perka tik grafinį procesorių su atmintimi, tai kainuotų pigiai nei pirkti kiekvieną kartą nauja vaizdo kortą.


Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.