Cell pereina prie 45 nm gamybos proceso

Kaip jau žinote, Playstation 3 konsolės pardavimai nėra tokie, kokių tikisi Sony. Bet kompanijai skaudus ir kitas faktas – PS3 savikaina iki šiol yra didesnė, nei yra jos kaina parduotuvėse. Sony visom išgalėm siekia ją sumažinti.

SCEE (angl. Sony Computer Entertainment Europe) vadovas Deividas Ryvsas (David Reeves) interviu pranešė, kad nuo 2009 metų vidurio surinkinėjamuose PS3 jau „tupės“ 45 nm pagrindu sukurti Cell procesoriai, vietoje dabar naudojamų 65nm analogų. Tai ne tik leis kompanijai sutaupyti lėšų. Nemažai sumažės ir procesoriaus valgomas elektros kiekis ir iš to sekantis kaitimas.

Eiliniai vartotojai tikisi ir konsolės kainos mažėjimo. Kol kas PS3 yra brangiausias žaidimų kompiuteris rinkoje, kaina nemažai lenkiantis konkurentus.

7 Komentarai

  1. eZx parašė:

    Na manau gamybinio tech-proceso sumažinimas tikrai paveiks kainas. Tai bus ne tik naudinga spartos atžvilgiu, bet ir gamybos kaštų mažinimo aspektu.

  2. ligonis parašė:

    nemanau, akd labai stipriai mazinns kainas, nes juk ir jiem reikes anksciau ar veliau is konors pelna gaut

  3. pushaz parašė:

    Jei tau 100euru nuo konsoles mazai… pelnas ne is konsoliu pardavimu eina,is geimu pardavimu.Vienintele Nintendo gauna pelna is Wii pardavimu.Net x360 kaip konsole i minusa eina.
    ..ir is to sekantis kaitimas-turbut nieks taip nekaito kaip x360,kol neisleido Jasper versijos,bet ji turi viena dideli minusa-sakoma,neina jos nuflashinti 😀 taigi pasirinkimas-nuflashintas x360 ir RROD baime,arba Jasperis ir originalus geimai.Deja,PS3 toli grazu nekaista kaip x360

  4. pureass parašė:

    dabar ant90nm daro?

  5. Crembo parašė:

    360 neina į minusą, jis pardavinėjimas savikaina.

  6. Kiewliszki parašė:

    pureass, prirašiau. Dabar naudojami 65nm Cellai

  7. Beady parašė:

    vistiek nelabai tikiu kad ps3 nuo to padides pardavimai gal pakils siek tiek bent jau gal sumazins savo minusa, bet x360 tikrai dar palaikys virsu su savo ring of fire 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.