Google akcijų vertė vis auga

Kol vienos kompanijos negali išsivaduoti iš finansinių sunkumų, kitos gi džiaugiasi augančiomis pajamomis. Viena iš tokių įmonių – internetinių paieškos sistemų lyderis, „milžinė“ Google. eWeek, naudodamasis rinkos tyrimų bendrovės comScore atliktais skaičiavimais, pranešė, kad Google užimamos JAV rinkos dalis internetinėje paieškoje, padidėjo iki įspūdingų 63%.

Šį prieaugį lėmė atsiradusios papildomos išlaidos iš konkurentų Yahoo ir Microsoft pusės, kurių rinkos torto dalis rugpjūčio mėnesį sumažėjo iki, atitinkamai, 19.6% ir 8.3%. Lyginant su Liepos mėnesiu, Yahoo akcijų vertė sumažėjo 0,9%, o Microsoft paieškos sistemos – 0,6%. Ask.com bei AOL per tą patį periodą džiaugėsi mažais vertės pakilimais, tačiau valdydamos tik po 5% internetinės paieškos rinkos, jos negali sudaryti lygiavertės konkurencijos gigantui Google.

Pažvelgus į praeities rinkos tyrimų rezultatus ir prisiminus, kad ir 2006-ųjų kovą, kuomet tie patys comScore analitikai pranešė, kad Junginėse Amerikos Valstijose Google valdė 42,3% rinkos, telieka stebėtis didėjančia Google įtaka. Manoma, kad 2010-aisiais įmonė turėtų valdyti apie 90% internetinės paieškos.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.