Intel Atom procesorius kainuos 29 dolerius

Apie taupiuosius Intel Atom procesorius jau rašėme anksčiau. Pirmojo Diamondville branduolį turinčio 45 nm mažylio kaina jau pasirodė internete. Ją paskelbė VR-Zone.

Vieno branduolio 1,6 GHz taktinio dažnio Atom 230, veikiančio 533 MHz FSB dažniu bei turinčio 512 KB L2 spartinančiosios atminties, didmeninė kaina tesieks 29 JAV dolerius. Jis pasirodys antrame šių metų ketvirtyje. Spartesni vieno branduolio modeliai bei dvibranduoliniai Atom procesoriai pasirodys trečiame šių metų ketvirtyje.

Kaip žinome, Atom procesoriai naudos ypatingai mažai elektros energijos (minėtas Atom 230 – tik 4 vatus). Kita įdomi jų savybė yra vėl sugrįžusi HT technologija, leidžianti vienam branduoliui veikti kaip dviem virtualiems branduoliams. Tai reiškia, kad dvibranduoliniai Atom turės keturias darbines gijas.

Atom procesoriai bus naudojami tiek nešiojamiesiems kompiuteriams, tiek ir pigiems staliniams kompiuteriams. Kaip praneša Infoworld, šiuo metu ruošiami daugiau ne 25 pigūs nešiojamieji kompiuteriai su Intel Atom lustais. Tai nedideli ultramobilių nešiojamųjų kompiuterių klasės atstovai, kainuosiantys 250-300 JAV dolerių.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.