Intel gali vėl pradėti bendradarbiauti su Rambus

Kompanija Rambus, kurianti kompiuterių atminties technologijas, vakar su Intel pranešė memorandumą. Jame skelbiama, kad Intel ateityje turės galimybes naudoti naują Rambus XDR tipo atmintį.

Dar 2005 metų gegužę Rambus teigė, kad norėtų ir vėl bendradarbiauti su Intel ir tiekti sparčią atmintį Intel platformoms. Visgi šiuo metu po truputį pereinama prie didelio pralaidumo DDR3 atminties ir praktiškai visi dabartiniai atminties valdikliai palaiko dviejų kanalų atminties technologiją, o trijų kanalų atminties taip pat laukti liko ne taip ir ilgai (Intel Nehalem procesoriai). Dėl šių priežasčių atminties pralaidumas nėra šiuolaikinių procesorių spartą ribojantis faktorius.

Žinoma, didėjant procesorių branduolių kiekiui didėja ir atminties pralaidumo poreikis. Rambus teigimu, dviejų kanalų DDR3 tipo atmintis, veikianti 1.6GHz dažniu, suteikia "tik" 25.6GB/s maksimalų atminties pralaidumą, kai tuo tarpu XDR2 atminties pralaidumas gali siekti net 102GB/s, esant 128 bitų atminties magistralei.

Dabar 102GB/s pralaidumas dabar atrodo labai didelis, tačiau DDR3 dažnių augimas ne labai tolimoje ateityje sustos, ir, Intel pagaminus tarkim aštuonių branduolių procesorių, reikalaujantį didelio atminties pralaidumo, kompanija galėtų bendradarbiauti su Rambus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.