Kalbama, kad ATI didina lustų užsakymų skaičių

ATI, grafinis Advanced Mico Devices padalinys, kaip kalbama, padidino užsakymus gamintojams dėl savo grafinių procesorių. Didesnius užsakymus gavo TSMC ir UMC gamybos korporacijos.

Didesnis užsakymų skaičius reiškia, kad kompanija numato didesnę savo grafinių vaizdo plokščių paklausą arba tai tiesiog sako, kad AMD nebeturi daug atsargų. Kaip rašo kinų Commercial Time, ATI užsakė apie 2 tūkstančius „waferių“ TSMC ir UMC kompanijoms šių metų sausį ir vasarį, bet dvigubai padidino užsakymų skaičių iki 4-5 tūkstančių kovo mėnesį. Spėjama, kad AMD ir toliau didins gamybos apimtis, o tai reiškia apie 8-9 tūkstančius vienetų balandį ir net 10 tūkstančių – gegužę.

Pagal Džono Padžio (Jon Peddie) tyrimų bendrovės duomenis, apie 15,2 milijonus diskretinių vaizdo plokščių buvo parduota ketvirtajame praėjusių metų ketvirtyje, o tai, dėl įsisiūbavusios ekonominės padėties, lėmė net 42,7 procentų smigimą žemyn, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu 2007 metais. Bendros pajamos siekė 2,5 milijardo JAV dolerių, tačiau jos vėlgi buvo 43% mažesnės, nei 2007. Nieko nuostabaus, kad AMD ir Nvidia dramatiškai sumažino užsakymus tiek TSMC, tiek UMC gamybos kompanijos šių metų pradžioje.

Kol kas vis dar nėra aišku, ar AMD iš pagrindinių didins savo produkcijos kiekį, nes artėja naujų vaizdo plokščių serija – tai ATI Radeon HD 4700 bei ATI Radeon HD 4890 vaizdo plokštės, kuriose atitinkamai darbuosis RV470 ir RV790 grafiniai lustai. Ar didesnis užsakymų skaičius reiškia dar geresnius laikus kompanijai? Ji tikisi dar didesnės produktų paklausos, ar mano, kad su naujais gaminiais gaus postūmį? Kompanija nekomentuoja šių pranešimų.

5 Komentarai

  1. Deft parašė:

    Matyt tikisi gerų 4700 serijos pardavimų, ir ne bereikalo tokia ir aš paimsiu 🙂

  2. bronius parašė:

    Kas zino gal cia 2m i prieki 😀
    Krize, kainos mazos, uzsikraus sandelius 😉

  3. move parašė:

    Na kraut i sandelius nera gerai sandeliavimas kainuoja 😉

  4. Rycka_BL parašė:

    Ekoniminis sunkmetis, o jie didina uzhsakymus… Tiesiog puiku manychiau.:)

  5. pushaz parašė:

    Kad nebutu taip-norejom kaip geriau,gavos kaip visada 😉

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.