Krizė smogė Seagate

Kompanija Seagate, kuri šiuo metu yra didžiausia kietųjų diskų ir įvairių laikmenų gamintoja, paskelbė, kad nuo kito mėnesio privalės atleisti dalį darbuotojų, siekdama sumažinti kompanijos gamybos išlaidas. Naujienų kanalo Bloomberg duomenimis, 2008 metų birželio mėnesį kompanijoje dirbo apie 54,400 darbuotojų.

Kompanijos atstovas spaudai patvirtino, kad greit kompanija paliks apie 6% jos darbuotojų. Vasario mėnesį net 2950 žmonių galės ieškotis naujos veiklos. Kitas faktas, kuris atleistiesiems nekelia nuotaikos, yra tai, kad naujasis Seagate valdytojas siekdamas sutaupyti, susimažins atlyginimus 25 procentais.

Buvęs bendrovės valdytojas Bilas Vatkinsas (Bill Watkins), dirbęs nuo 2004 metų, prieš kelias dienas paskelbė apie atsistatydinimą, o jo vietą užima nuo 1998 iki 2004 metų kompaniją valdęs Stefanas Lukzo (Stephen Luczo).

Western Digital taip pat skelbia apie 5% darbo vietų mažinimą, tačiau tikslesnių duomenų, kiek žmonių neteks darbo, neskelbia. Seagate atstovas taip pat patvirtino, kad atleidus dalį darbuotojų, jiems pavyks sutaupyti nei daug, nei mažai – 130 milijonų dolerių per metus. Dar 80 milijonų dolerių Seagate gaus sumažinus atlyginimus įvairaus plauko vadybininkams ir valdytojams.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.