Lietuvoje pasirodė AMD 64 su 4,4GHz dažniu

Arba Lietuvos pardavėjai tokie apsukrūs ir gauna nematytas procesorių versijas, arba jie yra tikri spartinimo meistrai, arba tiesiog mus išdūrinėja. Spręsti jums, o pamatyta antraštė mane šokiravo.

Jei žiūrėjote į pateiktus paveikslėliuos, kuriuose matyti specifikacijos, pasakysite, kad ten nieko keisto – kompiuteris, kaip kompiuteris. Tačiau man, kaip besidominčiam kompiuterių technologijomis, nematytas įprastas AMD 64 procesorius, kuris suktųsi 4,4GHz dažniu. Apie tokį dažnį gali pasvajoti tik užkietėją spartintojai. Būtų malonu išgirsi paaiškinimą kodėl taip yra, galbūt Elekromarkt gavo kažkokį išskirtinį AMD 64 procesoriaus modulį, o gal tiesiog mus išdūrinėja daugindama procesoriaus dažnį iš bet kokio skaičiaus?

Paaiškinimą aš vieną radau – jei tai dviejų branduolių procesorius, ponai iš Elektromarkt gudriai galėjo pagalvoti – du branduoliai, tai ir dažnis dvigubai didesnis. Neaišku kas ten per snobai dirba, tačiau tokios skaičiavimo sistemos aš neesu nematęs. Reikės bandyti rašyti AMD.

Prie viso šito galiu pridurti – buvę Lietuvoje ir 5GHz Intel egzempliorių. Reikės kreiptis į tas įmones – būtų įdomu išbandyti tokius kompiuterius. O logiškas paaiškinimas tik vienas – mus mausto, kaip tik gali. Tai išties galbūt kai kam ir malonu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.