Microsoft : spam laiškų skaičius siekia 97 procentus

Dar 2004-iais Tarptautiniame ekonomikos forume Davos mieste Šveicarijoje Bilas Geitsas sakė, kad už poros metų tokio reiškinio kaip laiškai-šiukšlės (spamas) nebeliks. Pasirodo, kad Microsoft įkūrėjo prognozės visiškai neišsipildė, o atvirkščiai – viskas pasisuko kita linkme. Didžiausios pasaulyje programinės įrangos kompanijos duomenimis spamo skaičius tarp visų gautų laiškų siekia net 97 procentus, o tai reiškia, kad vos 3 laiškai iš šimto yra tie, kuriuos gavėjas tikrai nori matyti, t.y. be reklamos, pavojingų failų ar apgaulingų pasiūlymų.

Kita vertus, savo SIR (Security Intelligence Report) pranešime Microsoft teigia, kad nepaisant itin aukšto spam laiškų, tarp kurių pirmauja pranešimai apie medikamentus (viso 48,6 % spam srauto), procento, programinėje įrangoje problemos su saugumu yra sumažėjusios 12 procentų lyginant su 2007-ųjų rodikliais. Net 52 nuošimčių pažeidimų buvo kritiniai, tačiau skaičius mažesnis 16 % nei ankstesniais metais. 8,8% silpnų vietų buvo aptikta pačių operacinių sistemų veikloje, 4,5 % – interneto naršyklėse, o likę 86,7 % – kitose programose.





Žemelapyje pateikiami saugumo pažeidimo atvejai 1000 kompiuterių skirtingose šalyse

Kompanija pateikė ir savo kurtų operacinių sistemų ir atnaujinimo paketų saugumo rodiklius – jų išsidėstymas nuo labiausiai iki mažiausiai pažeidžiamos : Windows XP, XP SP1, XP SP2, XP SP3, Vista, Vista SP1, Vista 64-bit ir Windows Server 2008. Kalbėdama apie pačius pranešimus apie saugumo pažeidimus, Microsoft mini, kad net pusė tokių atvejų atsitiko su vogtais (33,5 %) arba pamestais (16,5 %) kompiuteriais. Išsamesnę informaciją apie tyrimą galite rasti čia.

10 Komentarai

  1. suck4it parašė:

    nu jo pasmane gmaile apie 1k laisku ir is ju tik kokie 50 nespamas.. ;D

  2. Flylal parašė:

    pas mane tik one.lt pašte vien spamas. nes tai buvo mano pirmasis el. paštas kurį skelbdavau bet kur. dabar jo nebenaudoju.
    o normaliam pašte gaunu kelis spam laiškus per mėnesį ir tiek.
    čia viskas priklauso nuo žmogaus. manau viskas priklauso vien tik nuo žmogaus patyrimo internete.

  3. ToBeX parašė:

    jei betkur registruosiesi su pastu, tai ir gausi spama.

  4. PauliusBa parašė:

    Blogesnio vertimo paieškot reiktų. Niekas su tais procentais neaišku. Parašyta kad parašyt.

  5. suck4it parašė:

    Tai, kad ir nebelenkur vistiek spamo pilna.. As dbr isvis turiu viena emaila visokiem frm ir pns, o kita jei sejp reik kam parasyt ir pan.

  6. cNduo parašė:

    Jau kelerius metus iš eilės naudoju GMail\’ą, ir su spamu problemu neturiu, kadangi laiškai jame yra kruopščiai filtruojami. Ir šiaip gan patogu tvarkyti laiškus su GMail, palyginus su kitom el. pašto dėžutėm.

  7. suck4it parašė:

    Kai one spamo apie 15kiekur jo nenaudoji..^^

  8. Miozeriux parašė:

    Visos mano el.pašto dėžutės yra sukurtos http://www.paštininkas.lt 🙂 Kadangi prie jo esu labiausiai įpratęs, siūlomos galimybės tenkina, o spamo beveik negaunu

  9. hd797pg2810s parašė:

    Na gmail dėl spam tai trūkumas būtu 30 dienų auto revome, galėtu leist reguliuot kas kiek trint, daug patogiau būtu. Bet filtravimas tai geras.

  10. xeranas parašė:

    Naudok protingai savo email adresa ir spamo negausi.. O Šiaip nesupratau kuom dėta OS dėl spamo?.. eilinė M$ reklama (tie lozeriai net gi svajojo spama iš vis panaikinti ha ha)

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.