Microsoft nėra patenkinti internetinių nešiojamųjų tendencijomis

Kompanija Microsoft pareiškė, kad perplanuoti ketvirčių pajamas bei atleisti darbuotojus verčia įsibėgėjusi internetinių nešiojamųjų rinką bei esamos jos tendencijos. Pranešime komentuotas ir priverstinis darbuotojų atleidimas. Tai, pasak korporacijos, lėmė, žinoma, lėtėjanti ekonomika bei sumažėjęs IT sektoriaus suvartojimas. „Prie prastesnių programinės įrangos, įskaitant ir operacines sistemas, pardavimų prisidėjo internetiniai nešiojamieji“, – nuogąstauja Microsoft.

„Mūsų pajamos mažėja dėl asmeninių kompiuterių rinkos mažėjimo ir populiarėjančių internetinių nešiojamųjų, kurių tendencijos programinei įrangai mažina mūsų pardavimus“, – sako Microsoft atstovas.

Su panašiomis problemomis susidūrė ir Intel bei Nvidia. Pastarosios taip pat kenčia dėl internetinių nešiojamųjų plėtos, nes nuperkama mažiau stalinių bei įprastinių tipo nešiojamųjų (angl. notebook) kompiuterių. Nors Intel sekasi su Intel Atom, tačiau ji iš jo uždirba nedaug, o tokioms kompanijoms kaip Nvidia ir ATI tai yra didelis smūgis. Taip pat pranešama, kad net 25-30% internetinių nešiojamųjų buvo parduodami su įdiegta kokia nors Linux distribucija. Nesunku susiprasti, kad tai Microsoft naudos neduoda – tokiuose kompiuteriuose retai sutinkama net Windows XP bei Microsoft Office programinė įranga.

Nieko keisto, kad korporacija stengiasi Windows 7 kūrimo eigoje, esame rašę ir apie galimą išskirtinę šios operacinės sistemos versiją būtent internetiniams nešiojamiesiems. Net neabejojame, kad Microsoft yra paruošusi didelę reklaminę kompaniją ir naująją OS paskubins išleisti, o ji pasirodys šių metų šventiniam sezonui.

48 Komentarai

  1. jtd parašė:

    na va bus karas,it gigantai vs netbooks 😀

  2. NForce parašė:

    Vaje vaje kokie vargšai…Gal dėl to, kad jiems dabar mažiau pelno, reiktų uždraust netbook\’us?

  3. marazinas parašė:

    Labai gerai, bus pamoka, kad nepaisant didėjančių resursų, nereik pamiršt ir optimizuot sistemos veikimą. O tai MS nelabai sekasi pastaruoju metu 🙂
    Kitą vertus, tai puiki proga Linux pasirodyti ko išties jie verti 🙂

  4. BenZaS parašė:

    Na manau Winodws 7 darys stipriai visus Linux ir pan 😉

  5. nemesis parašė:

    Kuo? Nes Windows 7 darys viską ką darė ir XP, tik su daugumai gražesniu ir kažkiek patogesniu interfeisu.

  6. marazinas parašė:

    Windows niekada \"nedarys\" Linux, nes tam yra viena esminė priežastis. MS pirmauja ir kuria savus standartus, kurių niekam kitam nerodo. Todėl šiuo atveju jau dabar Linux pradeda \"daryti\" Windows, gal tiksliau sakyt atviras kodas pradeda \"daryti\", nes išties su Linux dabar jau įmanoma pakankamai daug, o ir wine emuliatorius pakankamai gerai susidoroja su jam keliamoms užduotims.

  7. Crescendo parašė:

    Na as pilnai tikiu, kad dauguma nusipirktu netbook su Linux yra perdiegiami i piratinius Windows XP. Tiesiog sutaupoma pinigu…Todel realiai linux naudoja maziau. Nesidziaukite linux vergai – jusu PC tera tik vargani 5 procentai 😛

  8. nanoWorld parašė:

    Sąvoka \"vergai\" kur kas labiau tiktų mirosofto išaugintai vartotojų kartai, kada jos genialių marketingo specialistų dėka, vartotojų smegenys \"plaunamos\" apie vietintelę ir nepakartojamą OS – Windows nuo pat darželio iki universiteto, teikiant nemokamą programinę įrangą, ar ją įsigijant su kažkokiomis išlygomis 🙂

    Mūsų gal ir 5%, bet svarbu ne ūgis, o smūgis 🙂

  9. Crescendo parašė:

    Vergu jausciausi jei windows butu s… ir per prievarta ji naudociau. bet taip nera. Turiu pasirinkima: Windows ar Linux (apie mac net nesneku). Pasirinkau windows,nes puikiai veikia ir padaro viska ko man reikia zymiai geriau nei linux. Ir nereikia jaudintis, kad nuspirkes koki nauja daikta jis man neveiks, nes nera draveriu. Ar pre valandas kompiliuoti kokia nesamone ir rautis plaukus kad nepavyksta. ir su openoffice parasius koki pristatyma nervuotis, kad kai reikia pristatyti wordas ji iskraipo :D, naudoti wine mat linux neturi tokiu puikiu programu ir t.t.

    Tie linux vartotojai man primena tokius ikyrius mazus suniukus, kurie daug loja, reikalauja demesio, bet tiesa pasakius visi zino, kad jie yra tik mazi nupiepe sunyciai 🙂

  10. nanoWorld parašė:

    Mes dėmesio tikrai nereikalaujam, greičiau jau jo susilaukiam iš Windows vartotojų iškilus problemoms, ypač kas susiję su tinklo įranga 🙂

    Tiesiog nemėgstam, kai mirosoftas pradeda lipti ant galvos, pavyzdžiui nemėgstam, kai perkant kažkokį gaminį (tarkim, notebook), esi priverstas pirkti ir mirosofto OS. Tik tiek.

  11. Crescendo parašė:

    Tai gerai, kad bent tu nereikalauji 🙂 bet zinai kiekvienas daiktas turi savo paskirti. Negi su traktoriumi pradesi i restorana vaziuoti. Tai tegul ir Linux buna savo serveriuose. Ir gyvens visi ilgai ir laimingai. Beveik pasaka 😉

  12. NForce parašė:

    Linux gali daugiau nei tau atrodo. O Microsofto nemėgstu ir dėl to, kad pirkdamas kompą esu priverstas pirkt OS kainuojančią 300 ar dar daugiau, kurios net nenaudosiu. Čia jau sakyčiau prievarta iš M$ pusės

  13. Crescendo parašė:

    Zinau ka gali Linux. Naudojau. Bet paprastam vartotojui tas nereikalinga. Tu gal ir nenaudosi tu Windows, bet tu esi vienas is tu 5procentu. O visi kiti naudojo, naudoja ir naudos (nebent Mircosoft bankrotuos), nes ji vartotojams atlieka viska ko jiems reikia. Be to tu perki kompiuteri ne kas menesi, o karta i kelis metus. Tai tas simtukas litu, nera dideli pinigai zinant kad gausi legalia OS.

    Is vis tikriausiai reiketu pradeti agituoti uz tai, kad ir nusipirkes telefona kalbetum uz dyka, bet to nebus.

  14. NForce parašė:

    Kam man legali OS, kai namo parsinešęs kompą iškart formatavau diską ir iškart įrašiau Linux? Čia tas pats kaip norėt nusipirkt atsuktuvą, bet gaut visą rinkinį iš 30 dalių, iš kurių naudosi tik vieną vienintelį atsuktuvą. O už tą šimtuką litų aš jau geriau ekosistemą į dujų įrangą įsistatyčiau :/

  15. Crescendo parašė:

    Tu skaityk kas parasyta. Cituoju \\\"Tu gal ir nenaudosi tu Windows, bet tu esi vienas is tu 5procentu. O visi kiti naudojo, naudoja ir naudos (nebent Mircosoft bankrotuos), nes ji vartotojams atlieka viska ko jiems reikia\\\".

    O tas tavo atsuktuvas ne i tema.

    Yra kompiuteriu su linux, todel gali pasirinkti. zmones perka su windows, nes jiems reikia windows, o nereikia linux.

    PS kuo toliau tuo labiau is taves girdziu plona cypianty \\\"au au au au au au\\\"…

  16. NForce parašė:

    Iš tų 95% naudojančių Windows yra tik dar kokie 10% žinančių kad yra Linux ir juos bandžiusių. O kitiems Windows yra \"kompiuteris\" vien dėl to, kad kompiuteriai pardavinėjami su suinstaliuota Windows be pasirinkimo galimybių. Žmonės perka su Windows, ne dėl to kad jiem reikia su Windows, o dėl to, kad yra tik su Windows. Yra kompiuterių su Linux, bet jų tiek mažai, kad negaliu rasti su mane tenkinančia hardware konfigūracija.
    P.S. tas tavo \"au au au\" tikriausiai stipriausias tavo argumentas atsakantis į klausimą \"Kodėl 95% kompiuterių parduodami su instaliuota Windows OS?\"

  17. Crescendo parašė:

    Tas \\\\\\\"au au au au\\\\\\\" tik parodo, kad nemegsti skaityti komentaru 🙂

    O kas kalti, kad linux mazai populiarus? jei nesugebate reklamuotis, tai cia jau jusu problema. Unix jau gyvuoja nuo 1969metu. Zymiai ilgiau nei windows. Ir jie turejo zymiai daugiau galimybiu, bet kazkodel nuo 1985 (MS su savo DOS) ju populiarumas tik varganai smuko. Nes paprasciausiai linux nesuteike paprastiems vartotojams to ko reikia. Cia daznai pasirodo komentarai, kad vartotojai tinginiai, nes tingi mokytis su linux dirbti blah blah. Didesnes nesamones negirdejau. Jei kompiuteris nera jo pasaukimas kam jam mokytis. Tu nestudijuoji medicinos, kad nesirgtum. Tam yra gydytojai ir t.t. Kai kurie mieliau valanda praleis su mergina/vaikinu, o ne sedes prie kompiuterio ta valanda.

    Mac OS sudaro 8%, bet juos tai dauguma zino. Kaip sakant per ilgai uzsibuvote prie savo iseities kodu ir praziopsojote savo galimybe..

  18. NForce parašė:

    Pataisymas – nemėgstu skaityt kvailų komentarų.

    Man asmeniškai nesvarbu populiarūs Linux ar ne, svarbu tai kad Linux puikiai susitvarko su mano jam keliamomis užduotimis. Problema yra tame, kad M$ tiesiog neduoda rinktis. Jei nori kompiuterio, norėk ir Windows. Nuo kada uždraudimas žmogui rinktis yra laikomas normaliu dalyku? O jie dar dejuoja: \"Vaje vaje, netbook\’ai mums muša per pelną\". Kompiuteris turi būt parduodamas tuščias, be jokių OS, o OS instaliavimas turi būt papildoma paslauga, už tą antkainį kuris dabar yra uždedamas dėl to, kad jame jau yra Windows. Kas tame būtų blogo Windows mėgėjui? Nieko. Kas tame būtų blogo Linux mėgėjui? Absoliučiai nieko, o kompiuterio kaina būtų mažesnė

  19. Crescendo parašė:

    Niekas nedraudzia tau paciam susirinkti kompiuteri arba paprasyti, kad tau surinktu salone. Tada nereikes moketi ir uz os.

    Ir vel tu, kaip visada sneki tik apie save, o ne apskritai. Man pvz neidomu, ka tu veiki su savo Dell inspiron 1521 savo tamsiame kambariuke. Jeigu jau snekam bendrai, tai ir taip darykim. Nes kaip sakoma yra faktai ir yra statistika (jei aisq supranti ka noriu pasakyti (ir aisq jei skaitei iki sios vietos :D))

    Ir is kur tu zinai, kad bus kvailas komentaras, nors tu jo neperskaitei 🙂 cia alia pagal slapyvardi atspeji?

  20. AP0323 parašė:

    Crescendo: su savo lojimu gal netersk eterio ir neizeidinek kitu vartotoju

  21. Crescendo parašė:

    Toks cia ir tersimas. Tiesiog labai tiksliai asocijuojasi. Nes kai tik pasirodo kokia zinia apie microsoft, ateina koks linux fanboy\\\’us ir pradeda \\windows s…, \"naudokit linux ir t.t.\\\".
    O kai zmogus diskutuoja nors neskaito komentaru, tai neverta su tokiu ir testi

  22. kupas parašė:

    Na matosi, kad Crescendo yra M$ fanboyus.. pats cypia kaip sunytis kokie geri langai au au au 😀 bereikalingi gincai, kam patinka langai tas ir naudoja,kam kompiuteris reikalingas ne tik zaidimams ir internetui renkasi linux.Crescendo teisus tuo kad galima jum susirinkti paciam pc su savo norima os

  23. nanoWorld parašė:

    \"Crescendo teisus tuo kad galima jum susirinkti paciam pc su savo norima os\"

    Tai man dabar vietoj brandinio notebook imti barebone sistemą dėl galimybės pačiam rinktis OS taip išeina? Tame ir esmė, kad perkant brand\’inius nešiojamuosius ir desktop\’us (ne visus, žinoma, tačiau daugumą) yra priverstinai brukama ir mirosofto OS. Tegu naudoja kas ką nori, tik tegu mirosoftas nebruka tokiais būdais savo gaminių ir tiek. Ginčytis kas geriau Windows ar Linux, beveik tas pats, kas ginčytis kas geriau vyras ar moteris, iš esmės tai labai skirtingos OS, o Linux vartotojai, kaip Crescendo sako \"rėkauja\" ne dėl to, kad jiem trūktų dėmesio, o dėl to, kad mirosoftas per daug neįsijaustų į savo žaidimus, paremtus didele įtaka IT srityje, ir šiaip gerai, kad EK ten juos nuskausmina periodiškai, iš tikro, galim sakyt \"simboline\" bauda mirosoftui 🙂 Lai tokie atvejai jiems primena, kad dar yra programinės įrangos ne tik jų gamybos.

  24. NForce parašė:

    Crescendo:
    \"Niekas nedraudzia tau paciam susirinkti kompiuteri arba paprasyti, kad tau surinktu salone. Tada nereikes moketi ir uz os.\"
    Laptop\’o nesurinksi.
    \"Ir vel tu, kaip visada sneki tik apie save, o ne apskritai.\"
    Na nesijaučiu tokiu svarbiu, kad galėčiau pasakyt už visus, ne taip kaip kai kurie.
    \"Ir is kur tu zinai, kad bus kvailas komentaras, nors tu jo neperskaitei 🙂 cia alia pagal slapyvardi atspeji?\"
    Iš ko sprendi, kad neskaitau? Nemėgstu<>Neskaitau.
    \"\\windows s…, \"naudokit linux ir t.t.\\\"
    Nieko panašaus nesakiau.

  25. Crescendo parašė:

    Na gerai vardinis yra vardinis ir turi su tuo susitaikyti. Kodel niekas nekritikuoja taip labai visu kompiuteriu gamintoju, kad jie naudoja win. nes visiems yra naudos: ir windows, nes perka ju produkcija, ir naudotojas, nes gauna pigiau ju OS, ir kompiuteriu gamintojams. Be to stalo PC gali laisvai ir pats susikomplektuoti dar pigiau nei vardini. O del nesiojamu (kaip tik uzmeciau aki i http://www.beon.lt) yra daug kompiuteriu su freeDOS arba Linux (FreeDos ypac is Dell puses). TIk rinkis i sveikata.
    Ir be to, kodel turi nebrukti, kai dauguma isimtinai naudoja windows. Ir is vis jeigu produktas nesugeba konkuruoti, tai tikrai ne windows programa. Tai dabar jie turi nieko nedaryti?..Windows labai daug prisidejo prie kompiuteriu tobulejimo.

    PS. tiesa pasakius per ta visa laika kiek lankausi technews.lt butent tokia nuomones ir susidariau, kad linux varotojams ryskiai truksta demesio, o ne del to kad tu sakei. Kazkoks menkavertiskumo kompleksas.

    PPS Geriau reiketu baikti sia diskusija, kuri buvo kilusi simta kartu ir nieko gero nebuvo issiaiskinta

    NForce: 1. \\\\\\\\windows s…, \\\"naudokit linux ir t.t.\\\" tiesiog citata ka sako linux vartotojai. Tai reiskia, kad arba tu neisiskaitai, ka kiti raso, todel grisk siek tiek ir dar paskaityk. Nes tikrai daznai ta gali isgirsti diskusijose. 2. Tai niekas neliepia tau sakyti uz visus. Nes tu tik vartoji pavyzdzius is savo asmeninio gyvenimo. Kaip ir as pateikiu tik kaip yra pasaulyje. Ir be to cia labai tinka is dalies apie \\\"windows s…, \\\"naudokit linux ir t.t.\\\" pastebejimas: tu vel rasei, kad nieko panasiai nesakiau, nors buvo sneketa apskritai, o tu viska suasmeni. Todel.. 3.Ir be to notebook gali susikomplektuoti, viena toki turejau.

    Kupas: Zmones kuriems kompiuteris reikalingas ne tik internetui ar zaidimams renkasi windows, jei nepastebejai

  26. NForce parašė:

    \"O del nesiojamu (kaip tik uzmeciau aki i http://www.beon.lt) yra daug kompiuteriu su freeDOS arba Linux (FreeDos ypac is Dell puses). TIk rinkis i sveikata.\"
    Su reikiama komplektacija nėra jų.
    \"Ir be to, kodel turi nebrukti, kai dauguma isimtinai naudoja windows.\"
    O tau pačiam patiktų jei tau primygtinai bruktų tai ko tau nereikia ir ko nemėgsti vien dėl to, kad daug kas tai naudoja? Čia jau sakyčiau diskriminacija
    \"Windows labai daug prisidejo prie kompiuteriu tobulejimo.\"
    Kita vertus kam būtų reikalingi tokie spartūs kompiuteriai jei Windows nerytų pusės jų resursų, kad ir kokie jie bebūtų?
    \"tiesa pasakius per ta visa laika kiek lankausi technews.lt butent tokia nuomones ir susidariau, kad linux varotojams ryskiai truksta demesio, o ne del to kad tu sakei. Kazkoks menkavertiskumo kompleksas.\"
    Kaip kitiems – nežinau, o man dėmesio ir ne dėl Linux pakanka 🙂
    \"Geriau reiketu baikti sia diskusija, kuri buvo kilusi simta kartu ir nieko gero nebuvo issiaiskinta\"
    Na, ko gero pirmas adekvatus tavo pasisakymas šitos temoj

  27. NForce parašė:

    Dėl tavo papildymo:
    1. Aš už tuos žmones kurie tai rėkia be argumentų neatsakau.
    2. Tam, kad sakytum kaip yra pasaulyje, reikia mažų mažiausiai būt kompetetingu toje srityje. Visame pasaulyje yra daug valdžios/privačių institucijų, kurios šiuo metu pereidinėja arba jau pilnai perėjo prie atviro kodo sprendimų.
    3. Svarsčiau tokią galimybę, bet tokio procesoriaus kokio norėjau aš nebuvo, tad tas variantas atkrito

  28. Crescendo parašė:

    Cia i tema auksciau virsutines (14:36:35 ).

    1.Na gal tau su tavo reikiama komplektacija nera ju, bet kitiems yra.
    2.Daugumai reikia ir kiek pazystu visi kas naudojasi tikrai nesiskundzia windows (ypac XP).
    3.Na Xp ziauriai mazai resursu naudoja. O vista tai ir ms pripazino, kad yra nekas.
    4. Pakolkas ir pats nieko protingo nepasakei. TIk pasakojai kaip savo kompa formatavai nusipirkes ir kaip patobulinai duju iranga…

    I auksciau esancia tema (14:42:14) :
    I 2. Neneigsiu, daug pereina. Ir tikiuosi, kad tai pades linux tobuleti. Bet dar pakolkas jie nera pasiruose..
    I 3. tai kodel meluoji, kad negalima susirinkti. Galima, dar ir pats pasakei, kad bandei.

  29. NForce parašė:

    1. Dauguma jų yra labai jau biudžetiniai, silpni, todėl tik ofisui tiktų, niekam rimčiau.
    2. Bet brukama yra Vista, o ne XP. Ir girdėjau LABAI daug nusiskundimų dėl to.
    3. Na kai XP išėjo, rijo žiauriai daug resursų. Per 7 metus jau padarė tokius kompus, kuriem tai skaitosi mažai. Po 5 metų skaitysis, kad ir Vista praktiškai nieko neryja. Bet kam reikalingas toks tobulėjimas? Optimizuotų geriau
    4. O dar sakai, kad čia aš kitų postų neskaitau…
    6. Dviejų procesorių, vienos motininės ir BMS barebone aš nelaikau galimybe susirinkt.

  30. Crescendo parašė:

    1. Tai kad dazniausiai to rimciau ir nereikia.
    2. Na na xp puikiai sukosi ant mano 740 duron ir 250 sd Ram. Netgi quake 3 nestabde ir gerai veike. Tai apie koki cia galingus kompus sneki
    3. Skaitau tuos tavo postus, beveik kiekvienoje temoje.
    4. Na jeigu tu matai tik BMS, tai cia tik tavo problemos..

  31. nanoWorld parašė:

    Ot tamsta ir meluojat: 🙂

    \"O del nesiojamu (kaip tik uzmeciau aki i http://www.beon.lt) yra daug kompiuteriu su freeDOS arba Linux (FreeDos ypac is Dell puses). \"

    Šiuo adresu jau kuris laikas rodomas pranešimas apie bankrotą, tad man įdomu kaip jūs radot kainoraštį 🙂

    Kas dėl Dell taip, nemažai jų yra su FreeDOS, tačiau ne visi seka Dell pavyzdžiu.

    \"Tai dabar jie turi nieko nedaryti?..\"

    Jokiu būdu. Jie galėtų bent iš idėjinės pusės, kievienos serijos tam tikrą kiekį gaminių paleisti be OS ar su FreeDOS, na, kaip tai daro tarkim Dell.

    \"Geriau reiketu baikti sia diskusija, kuri buvo kilusi simta kartu ir nieko gero nebuvo issiaiskinta\"

    Pritariu, bet kai kas paskaito tokias diskusijas, pamato, kad ne tik Windows būna, kažkiek susidomi, ir išbando \"kažką vardu Linux\", ir netgi pamato, kad tai visai šauni OS, ir jo senesnis PC dar \"gerai traukia\" o ir to paprastų vartotojų siaubo, vardu CLI nėra (beveik 🙂 )

  32. arturas173 parašė:

    Nenoriu nieko izeisti, bet NForce ir Crescendo atrodo kaip du tikri gaidziai (lb atsiprasau uz issireiskima) .Eikit i koki nors portala kaip one ir ten pavarykit vienas ant kito, cia jums ne chatas , tai kad nustokit cia floodinti.Arba susikurkit forume offtopic win vs linux.

  33. NForce parašė:

    1.Kam nereikia, tas ima netbook, kam tokiu atveju netgi laptop?
    2.2001 metams čia vos ne kosminis kompiuteris. Quake 3 – 1999 metų žaidimas.
    3.Aš toli gražu ne kiekvienoj temoj rašau. Ir reikia ne tik skaityt, bet ir suprast.
    4.Tiem kas pirko BeOn sąjungoje, bus kur kas didesnių problemų, jei kas nors suges

  34. cioras parašė:

    Crescendo infected by microsoft 🙂 viskas tuo pasakyta 🙂 sekmes blizguciu myletojai

  35. Crescendo parašė:

    nanoWorld: Na tiesa pasakius man dar atidare saita siandien ryte. Todel nezinau kaip cia taip…
    NForce: 1. Nelygink netbooks su notebook, prasyciau.. Tapsi kaip computer bild lietuva..brrr
    2. Bet esme, kad Quake 3 naudodavo daug resursu. Ir dar tavo \"zveriskas\" xp
    3. Na tiesa pasakius ne taip issireiskiau. Skaitau kiekvienoje temoje kurioje parasai
    4. Toks ispudis, kad tu tik BMS ir beon matai.

    Cioras: nesu infecred by microsoft. Pats naudoju ir openoffice.org ir gimp ir blender…Tiesiog nepatinka kai nuolatos girdi, kad win yra nieko gero. Esme yra tarpine tarp kompiuterio ir kedes. Nuo to ir priklausys kaip tavo sistema veiks.

  36. NForce parašė:

    1. Ne, nu jei nereikia kompo, tai kuo blogai netbook? Aš jų nelyginu
    2. 740 Duron kaip tiem metam ir galėjo daug. Aš tuo metu išvis su Pentium 2 333 sėdėjau.
    4. Na, o kokios dar yra rimtos kompanijos su gerom kainom? Aš BMS\’e už tą Inspiron 1521 1800lt palikau. O be prakeiktos Vistos būtų 1500lt. Čia jau beveik netbook\’o kaina, o galimybės žymiai didesnės. Tuo tarpu kitur kur tik žiūrėjau tas pats kompiuteris tada kainavo bent 2500lt

  37. Crescendo parašė:

    1. Na jei nereikia kompiuterio tai ir nepirk.
    2. Bet esme, kad tuo metu buvo ne Pentium 2 333 era. Jeigu jau mano kompiuteris buvo keliu metu senumo (tiksliau 2000 isigijau).
    3. Kad ir ICG. Ir tu tiksliai zinai, kiek pabrangsta kompiuteris? ar tik siaip speji?

  38. NForce parašė:

    1. Tu viską suasmenini. Aš kalbėjau apskritai, jei žmogui nereikia kompo, kuris gali ką nors be ofiso ir interneto – ar ne geriau būtų netbook?
    2. Žinoma ne Pentium 2 era buvo, bet Windows priverčia pirkt naują kompiuterį. Nes tuo metu su Pentium 2 puikiai veikė viskas išskyrus žaidimus ir XP. Žaidimai nereikalingi, o prie XP teko pereit, nes nutrūko senesnių versijų palaikymas. Ta pati situacija kartojasi su Vista. Na su 7 gal jau taip nebus, neįsivaizduoju, kam operacinei gali prireikti dar daugiau resursų.
    3. Nespėju, kai kam pavyksta susigražint pinigus, tik tai daug nervų ir laiko kainuoja. Iš Benq susigražino 200lt, iš Roverbook – 300 (čia ne Lietuvoj). Pati suma priklauso nuo komplektuotos Vistos versijos

  39. Crescendo parašė:

    1. Na gal jau nepradek kaip mazas vaikas elgtis. Pats zinai kad nieko nesuasmeninu. As irgi bendrai sneku. Jeigu tu rasai, kad jeigu NEREIKIA kompo, tai ir nepirk kompiuterio. Ir is vis tu pradedi veltis: rasai \\\\\\\\\\\\\\\"nereikia kompo, kuris gali ką nors be ofiso ir interneto – ar ne geriau būtų netbook?\\\\\\\\\\\\\\\", na jeigu bent kiek ismanai IT, tai turetum zinoti, kad netbook skirti mobilumui ir internetui. nieko rimciau su juo nepadarysi.
    2. O tu isivaizuok jeigu nebutu tobulejimo? vis dar sedetum 2008 su pentium 2. Jokio progreso nebutu, kuris persiduoda ir i kitas mokslo sakas.
    3. paieskok internete kokiu pavyzdziu del to, nes gan skeptiskas esu. CIa tarsi \\\"as pazistu draugo zmonos drauga…\\\"

  40. NForce parašė:

    1. Aš tau ir aiškinu, kad tiem žmonėms, kurie perka tuos biudžetinius daugiau nieko ir nereikia, tik interneto ir mobilumo. Nes biudžetiniai daugiau nieko ir negali.
    2. Nematau nieko blogo tame jog sėdėčiau 2008 metais su pentium 2. Būtų gerokai tobulesnės ir išbaigtesnės programos, nes daug daugiau dėmesio būtų skirta optimizacijai ir debug\’ui. Mokslas jau senai turėjo superkompiuterius ir jų sparta nesiskundė.
    3. http://www.linux.org.ru/view-message.jsp?msgid=2967073

  41. Crescendo parašė:

    1. Na bet jeigu reikia offiso daug, tai dirbti su 8/10 coliu ekranu yra kosmaras
    2. Del tokios tavo nuomones tai as is vis patylesiu. Zmonija jau automobili turejo nuo 18 amziaus ir ju sparta nesiskunde…su situo tikrai nustebinai…
    3. o ka nors ne rusisko, prasyciau. Is civilizuoto krasto. Rusija yra visai kitas reikalas, ten savi \"istatymai\"..

  42. NForce parašė:

    1. Jei tiek daug ofiso reikia tai tada stalinis ir tik stalinis. Arba gali prie netbook\’o monitorių prisijungt.
    2. Jeigu nesiskundė tai kuo tada tai blogai? O dėl optimizacijos tai sutik, negi tau patinka visokie bug\’ai? Nors kaip dideliam M$ fanui, tai gal ir patinka, tada kitas reikalas.
    3. Benq ne rusiška firma. Jei nesupranti kas parašyta – paprašyk, kad mama išverstų

  43. Crescendo parašė:

    1. TIkrai ne stalinis ir stalinis. Svarbiausia didesnis ekranas. Bet jeigu tu turi netbook ir dar tau reikia pikrti monitoriu, nes netbook per mazas, tai jau geriau nusipirkti pigesni nesiojama kompiuteri. Ir galingesnis ir panasiai..
    2. Del pirmos dalies tai dar karta patylesiu. Na nezinau reiskiasi tu nemoki naudotis windows, kad tau jie tokie bugovi. tikriausiai nuolatos siukslemis laikei apkroves.
    3. Puikiai zinau, kad nerusiska firma. Ir jeigu ka as sneku laisvai: rusu, anglu, prancuzu, lenku, vokieciu ir suprantu lotyniskai. Todel gal patyletum, o nevaidintum suagusio..ir tiesa pasakius nusibodo diskutuot, nes kuo toliau tuo labiau nusivaziuojam.

  44. NForce parašė:

    1. Kiek jis ten galingesnis…O baterijos darbo laikas mažesnis, ir pats kompiuteris gerokai sunkesnis ir didesnis.
    2. Jei neturi ką sakyt, tai geriau rimtai tylėk. Jei nemoku naudotis Windows, bet moku naudotis Linux, tai galbūt reiškia kažką apie išgirtąjį Windows User-Friendly\’iškumą? Tiksliau, kad tokio nėra? O čia dar stumia, kad Linux sunku naudotis ir panašiai…
    3. Tai jei Benq ne rusiška kompanija, bet gražino pinigus klientui, tai gal ne Rusijos \"necivilizuotume\" esmė? Diskutuot man ir atsibodo, bet provokuoji 😉

  45. Crescendo parašė:

    Nu jau atsiprasau, vien kad nebus atom daug ka reiskia. Bet jeigu tu jau zadi rimciau dirbti su kompiuteriu, tai ir perki rimtesni, o ne netbook, kuris yra naudojamas kaip antras kompiuteris.

    Mat supranti niekur kitur tokiu atveju(isskyrus rusija) neradau paieskojes internete. Todel galima siek tiek ir suabejoti.

    Hmmm o tai jeigu man nepatiko linux, o lengva su windows, tai reiskia, kad linux neturi user-friendliskumo 🙂 Subjektyvu, ane?

  46. NForce parašė:

    1.Jei žadi rimčiau dirbt, tai ir perki rimtesnį, nes su biudžetiniu rimtai nepadirbsi. O juk yra ir tokių pardavėjų, kurie net į 1.7ghz celeron su 1gb ram įsigudrina Vista įkišt. Koks gali būt darbas su tokiu kompiuteriu?
    2.Na tas pavyzdys nebuvo skirtas tam, kad parodyti, kad bet kuris norintis iš bet kuriuos šalies gali susigrąžint pinigus. Pas mus irgi nesusigrąžintum (juk mes tokie civilizuoti, kad pas mus pirkėjas yra tuščia vieta). Pavyzdys buvo skirtas tam, kad parodyti KIEK pinigų buvo susigrąžinta, nes klausei būtent to. O šalies Vistos kainai didelės reikšmės neturi.
    3. Čia buvo ironija dėl tavo pasakymo, kad nemoku elementarių dalykų Windows\’uose 🙂 Jeigu tau sunku su Linux, bet lengva su Windows, tai gal tiem kam lengva su Linux, lengva ir su Windows?

  47. Figifigi parašė:

    Skelsiu ir as antausi linuxui, pirma linuxas turi legalu virusa tai jo bootloaderis, uzsipisi kariaut su juom antra padaro belekoky bardaka harde ismeto belekaib visur kruva failu ir particiju milijono reik, kas windozeje daug paprasciau ir suprantamiau realizuota, trecia uzsipisi kariaut linuxe su fontais, hardwaro maziau palaiko, windoze daug daugiau intuityvi ir daug ka galima padaryt be HELPO, uzsipisimas yra pakeist linuxe desktopo reza, treciu saliu programos buna ne ka maziau bugovos (o kartais daug daugiau) nei windozines versijos, linuxe reik daug komandu zinot pvz net ir tokiai paprastai uzduociai kad nukilint procesa, kad hardwaras vystosi greiciau ir tam jam postumy stipru duoda BUTENT windoze kaip tik yra gerai, cia paziureciau kaip tas veikejas pvz suarchyvuotu didely duomenu kieky su senu kompu, kas greiciau atlikis uzduoty ar jo P2 su turbo optimizuotu linuxu ar baisiai stabdanti XP su pvz Izarc ar winrar, del to tobulejimo mum gereja ir vaizdo kokybe pvz desktopo rezos, aukstos raiskos video turim ir o tam mum pasitarnauja naujas hardwaras, galima tarkim priverst rodyt tarkim P2 senuka rodyt 720p vaizda bet kiek laiko encodins/ripins ta video faila tas jo super-turbo-linux senukas ir naujas kompas, optimizuok ten tu jy iki uzsipisimo bet nerealiu dalyku nepasieksi ir nereik zmonem pis proto kad windoze tik eda resursus ir nieko nedaro, paziuretu ka geriau veikia CPU idle metu, kur tas edimas ? ram aisku kam naudoja savo branduoliui ir kitom bibliotekom uzkraut bei keshui, buferinimui ir t.t.

  48. rashke parašė:

    neskaičiau visų komentarų… norėjau tik pasakyti, kad labai didžiuojuosi jei esu tarp tų 5% (iš kur ta statistika?), kurie naudoja LINUX. labai džiaugiuosi, kad ne kiekvienas runkelis, toks kaip Crescendo, sugeba su LINUX\’ais dirbti. geras daiktas geriems žmonėms.
    tikrai neverta LINUX\’ams reklamuotis ir save piršti, kad nebūtų nuvalkioti visokių ten \"Crescendo\", \"Figifigi\" ir pan.
    ir tikrai gaila, kad pirkdamas PC turi pirkt ir tą šlamštą, windows, kuris iškarto trinamas lauk!
    beje, ką Geitsas sako apie LINUX? 🙂
    http://www.bbspot.com/News/2001/06/gates.html

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.