Mobilusis gelbės žmonių gyvybes?

Mobile World Congress 2009 renginyje buvo pristatyti ne tik naujausi telefonų modeliai, bet taip pat ir įvairios technologijos bei inovatyvūs projektai. Vienas įdomiausių sumanymų yra mHealth, kitaip dar vadinamas „Daktaru kišenėje“.

Projekto Mobile Health Alliance esmė yra pritaikyti mobiliąsias technologijas medicinoje, pavyzdžiui: perspėti apie ligos grėsmę, tirti kraujospūdį ar cukraus kiekį kraujyje, o vėliau sukauptus duomenis išsiųsti tolimesnei gydytojo analizei. Kolkas į projektą įsijungusios kelios organizacijos: Rockefeller Foundation, UN Foundation ir Vodafone Foundation. Pasak Vodafone atstovų, pasaulyje esant 2,2 milijardams mobiliųjų telefonų, 335 milijonams asmeninių kompiuterių ir tik 11 milijonų ligoninių, sumanymas pats peršasi.

Be pavyzdžio su diabetu, taip pat mąstoma apie Alzheimerio liga sergančių ir problemų su širdimi turinčių žmonių stebėjimą. Verta paminėti, kad mHealth galimybėmis taip galės naudotis ir visiškai sveiki žmonės, galėsiantys reguliariai pasitikrinti sveikatą neišėję iš namų.

1 Komentaras

  1. eZx parašė:

    Sveikintinas mobiliųjų technologijų kūrėjų žingsnis. Tikrai labai didelį paklausos potencialą bei dideles perspektyvas turintis projektas. Įdomu tik ar šios organizacijos sukurtos technologijos neperžengs stebėjimo ribų ir bus saugios (prisiminkim radijo bangomis siunčiamos dirbtinių širdies implantų stebėjimo informacijos saugumo stoką).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.