Naujieji Windows 7 reikalavimai

Kai jau ne už kalnų oficialus Windows 7 RC1 išleidimas, Microsoft galiausiai nusprendė paviešinti, kokie bus galutiniai naujųjų „langų“ sisteminiai reikalavimai.

Nuo „beta“ versijos reikalavimai pasikeitė nedaug, tačiau labiausiai jie liečia planuojamą 64 bitų operacinės sistemos variantą. Abi – 32 ir 64 bitų OS versijos reikalaus 1 GHz ar greitesnio procesoriaus, bei vaizdo plokštės, palaikančios DX9 ir Windows Display Driver Model 1.0 ar aukšesnę. Norint naudoti 32 bitų Windows prireiks 16 GB laisvos vietos kietajame diske ir 1 GB operatyviosios atminties (RAM). Tačiau 64 bitų versija nuo šiol reikalaus 20 GB atminties kietajame diske ir 2 GB operatyviosios atminties.

Išties reikalavimai netūrėtų būti didelė problema neseniai įsigytiems kompiuteriams, tačiau Windows XP vartotojams, kompiuterius atsinaujinusiems gana senokai, gali kilti keblumų.

17 Komentarai

  1. killermk parašė:

    nu niekaip nesuprantu kam reikia 20GB kietojo disko windowsam… turiu senus gerus xp,kurie hdd teuzima 3GB. Kas windows 7 yra tiek naujo prideta?

  2. xeranas parašė:

    @killermk
    Daug blizgučių, tai daug ir sveria;)

  3. HazarD parašė:

    Siais laikais tie 20GB nera jau tiek daug. 😉

  4. killermk parašė:

    daug tai nera, bet tai koks tikslas atiduoti 20GB visokiems blizguciams?

  5. tomaxsas parašė:

    jus skirtik kiek sveria, ir kiek reikia OS, kad dirbtu normaliai, jusu ziniai kuo daugiau uskistas HDD tuo leciau jis dirba, todel ir rekomenduoajma palikti bent 10GB laisvos vietos HDD…

  6. marazinas parašė:

    Tuoj ateis PauliusBa ir apšvies jus neišmanėliai 🙂

  7. vanduo parašė:

    Per daug, ryškiai per daug. Tegul ima pavyzdį iš Linux. Pilnai sukomplektuota OS užima apie 3GB, viskas ko reikia darbui. O Windows dar reikės diegti Office ir kt.

    PS Čia NEbuvo iš temos \"Windows Sucks, Use Linux\"

  8. Domast parašė:

    koks skirtumas dabar ar OS užima viena ar dvidešimt gigabaitų 🙂 tiek daug išsiplečia dėl to kad didėja tvarkyklių bibliotekos, hibernate rėžimui reikalinga rezervuoti disko vietos tiek kiek kompiuteryje yra operatyviosios atminties ir pan 🙂 labai greitai susideda tie gigabaitai 🙂 manau tikrai verta paaukoti tuos kelis GB laisvos vietos dėl patogumo 🙂 pajungiau spausdintuvą ir iškart surado, pajugiau web kamerą – surado, pajungiau GPS imtuvą – surado 🙂 vnž. nebukit kaip tie kaimiečiai kur turguje ieško mašinos kuri būtu galinga, minkšta, greita, patogi ir dar mažai kuro rytu bei tilptų į labai jau menką biudžetą 🙂

  9. corehead parašė:

    smarkiai, net labai smarkiai pritariu Domast 🙂

  10. xeranas parašė:

    @Domast
    Aš asmeniškai nenoriu harde laikyti visų pasaulių tvarkyklių, ar aš kaimietis?:)
    Aš driverius įpratęs parsisiusti iš interneto, o perkant visokias web kameras cd paprastai yra pridėtas.. Kas per luzeris turi būti vartotas kad pats drivų susidiegti nesugebėtų, bet matyt ši OS jiems ir skirta:D
    Dėl hipernatui reikalingas GB kiekis manau į šią sumą neįskaičiuotas, nes jo kiekis dar priklauso ir nuo pačio kompo.

  11. Darek parašė:

    kiek zinau linuxai irgi buna su tvarkyklemis , todel netikiu kad windowsuose daug uzema.

  12. hd797pg2810s parašė:

    Pgrinde vieta užima pagefile(virtual memory, swap) kuris auto nustatomas, pagal ram kieką, jei neklystu 2x, plius kaip minėjo hiberfile.
    http://img114.imageshack.us/img114/2382/64483069.jpg

  13. fregis parašė:

    na jo 20gb atiduoti windowsams kai xp dirba su zymiai maziau tai kaskaip nesmagu, bet kai kompe kelios programos, kuri viena is ju uzima 50 gb tai tie 20 ne tiek ir daug 😀
    bet nieko, greit nete bus apkarpytu windows7 😀 tai kam per daug tai galejas jas bandyti 😉

  14. edwinas2 parašė:

    Vat berots rytoj išeina RC versija, tai norėjau paklaust jei išeis ta RC versija ir ją vėliau patvirtins kaip releasą tai reikės vėl perinstaliuot win ar bus galima su kokiu kodu aktyvuot?

  15. nanoWorld parašė:

    \"luzeris turi būti vartotas kad pats drivų susidiegti nesugebėtų, bet matyt ši OS jiems ir skirta\"

    Matyt būsi tamsta dar vienas \"visų galų meistras\" manantis, kad tikras lietuvis turi būtinai išmanyt kaip pasitaisyt garaže golfą, kaip susikonfigūruot Windows ant Celeron 766, bei žinot Linux pagrindus, ir dar išmanyti visokiausio plauko \"techniką\".

    Kad paprastas vartotojas nemoka susiinstaliuoti driver\’ių nematau čia nieko blogo, nes idealiu atveju kompiuteris paprasto vartotojo turėtų būti perkamas jau paruoštas naudoti be jokių papildomų konfigūravimų ir modifikavimų. Tik kažko pas mus įprasta vis dar automobilius taisyti pas kaimyną \"ant duobės\", o perkant kompiuterį imti tuščia nes ateis to kaimyno sūnus ir jį sutvarkys, ir taip sutaupysi pora šimtų nes nereikės pirkt legalios windows, todėl toks požiūris, ypač populiarus lrytas.lt forume kur jeigu nesėdi prie linux terminalo 5h per dieną iš vis esi laikomas \"lochu\", man asmeniškai nepriimtinas. Paprasta namų moteriškaitė automobilį taiso autoservise, o kompiuterį – kompiuterių servise, o kiti iš to uždirba.

  16. PauliusBa parašė:

    Tai kad į tuos 20GB reikalavimuose yra įtraukta ir pagefile, ir hibernate failas ir keli laisvi GB. Panašiai kaip OS X. Kas mato tame problemą, turi problemų.

  17. Domast parašė:

    švarūs windows 7 RC užima 10,6GB 🙂 o su autocad 2008, office 2007, office 2003, tildes biuras 2006, FireFox, skype, anglonas, tarptautiniu žodžių žodynas, winamp ir kitos panašios programos užima 16,2GB 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.