PS3 60GB versija daugiau nebus Sony inventoriuje

Trečioji PlayStation karta prasidėjo su 20 ir 60GB PS3 versijomis, tačiau greitu laiku starto konsolių neliks. Iš pradžių PS3 60GB buvo galimą įsigyti už 600 JAV dolerių, o 20GB – už 500 JAV dolerių. Tačiau, 20GB versija nebuvo populiari ir ji buvo labai greitai išimta iš rinkos.

Praeitą mėnesį Sony savo 60GB versijos kainą mažino už Atlanto net 100 JAV dolerių. Tai padėjo padidinti PS3 pardavimus. Tačiau viskas buvo ne be reikalo. Į ankstesnę 600 JAV dolerių kainą stojo naujoji PS3 modifikacija – 80GB versija su Motorstorm žaidimu (60GB šiandien JAV kainuoja 500 JAV dolerių). Kad kainos mažinimas padėjo, sako ir skaičiai – birželį parduotą 98 tūkstančiai vienetų (JAV, žinoma), o po kainos mažinimo liepą net 159 tūkstančiai.

Kad ir kaip džiaugiasi JAV pirkėjai, Europiečiai to nesulauks. 60GB PS3 versija, pagal Sony, nebus daugiau pradavinėjimą. Išsekus joms atsargos rinkoje liks tik viena versija – su 80GB. Aišku, jei mažmenininkai ir toliau turės 60GB versijas, jas galės pardavinėti. Europoje ši versija, taip pat, yra, tačiau kaina nebus mažinama.

„Mes daugiau neturime 60GB versijų savo sandėliuose. Visos šios versijos yra parduotos arba išvežiotos mažmenininkams. Mes neturime duomenų dėl dabar esančių šios versijos konsolių rinkoje. Nepaisant to, mus mažmenininkai informavo, kad šių versijų dar turi pakankamai“, – sakė Sony atstovas.

Kaip jau minėjau, išsekus šiai 60GB versijai rinkoje pasiliks tik viena versija – 80GB už 600 JAV dolerių. Visgi, kainos mažinimas padėjo Sony padidinti pardavimus. Nors vėliau, oficialiai, PS3 bus vėl galima nuspirkit tik už 600 JAV dolerius. Analitikai taip pat pranašauja, kad po kurio laiko ir 80GB versija turėtų pasiekti 60GB versijos kainą. Nemokamas žaidimas ir 80GB versija už 500 JAV dolerių būtų geras sandėris su žaidėjais.

„Mes kol kas nedarysime jokių pakeitimų su PS3, kol neišseks 60GB modelio atsargos ir mes nepasižiūrėsime kas tuo metu bus rinkoje.“, – sako Sony atstovas. Tenka paminėti ir tai, kad Xbox 360 Elite su 120GB kainuoja 50 JAV dolerių pigiau. PS3 gali pasigirti 80GB kietuoju disku, Blu-Ray įrenginiu ir WiFi.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.