Phenom bėdos – Yorkfield išsigelbėjimas

Korporacija Intel perėjo šiemet prie 45 nm technologinio proceso bei panaudojo jame naujas technologijas – aukšto k dielektrikus, hafnio oksidus bei metalo sluoksnius tranzistoriuje. Tradiciškai Intel naudoja "Copy Exact" technologija, su kurios pagalba jį perkelia gamybą iš gamyklos-laboratorijos Arizonoje į visas kitas po pasaulį išsimėčiusias gamyklas. Tradicinio technologinio proceso perkėlimas, kaip taisyklė, būdavo sėkmingas, išskyrus atšauktą Pentium III 1.13 GHz atvejį. Bet istorija yra linkusi kartotis – masinei rinkai skirti keturių branduolių Yourkfield procesoriai Q9300, Q9450, Q9550 yra atidėti porai mėnesių.

Anot Fabtech, pagrindinė priežastis yra defektai metalinėje procesoriaus tranzistoriaus užtūroje, atsiradę pramoninėse Intel gamyklose, dėl kurių sumažėja kokybiškų procesorių kiekis.

Defektų pašalinimas masinei rinkai skirtuose procesoriuose užtruks du-trys mėnesius.

Anot japoniško PCWatch problema kyla pigiuose keturių sluoksnių P35 pagrindu gaminamose motininėse plokštėse, kuriose dėl triukšmų ir elektromagnetinės įvairių grandžių tarpusavio indukcijos yra galimos stabilumo problemos bei duomenų praradimas. Problemos pašalinimas taip pat reikalaus tam tikrų pataisymų procesoriaus dizaine.

Nežiūrint į šias dvi skirtingas prieš Intel iškilusių problemų interpretacijas, abu šaltiniai teigia, kad prastas AMD Phenom procesoriaus startas leis korporacijai Intel laiku sutvarkyti iškilusias problemas ir išvengt didelių nuostolių dėl įrangos prastovos bei uždelstos procesorių prekybos pradžios.

Nežiūrint į Intel 45nm technologinio proceso pranašumą prieš AMD 65nm procesą nereikia pamiršti, kad Yorkfield procesoriai nėra tokie pigūs savo gamyboje dėl milžiniškos 12MB spartinančios atminties, kuri suvalgo didžiąją dalį procesoriaus ploto. Anot šaltinių tai yra trečioji priežastis, dėl kurios Intel nutarė pasinaudoti prastų Phenom startu ir apsitvarkyti savo gamyklose.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.