Porelė Sapphire 770 ir 780G motininių

Sapphire pristatė porelę naujų motininių plokščių skirtų AMD sukurtam AM2+ lizdui. Tai PC-AM2RX780 ir PI-AM2RS780G, kurių pavadinimai šiek tiek apgaulingi. Ne vienas gali pamanyti, kad abidvi pagrindinės turi AMD 780G lustų rinkinį, tačiau jį naudoja tik antroji iš minėtųjų.

Pirma pakalbėkime apie AMD 770 lustų rinkinį turinčią pagrindinę plokštę PC-AM2RX780. Sapphire nusprendė joje montuoti du PCIe x16 lizdus, todėl naudodami šią plokštę galėsime turėti dvi CrossFireX technologija sujungtas vaizdo plokštes. Taip pat čia rasime ir po dvi PCIe x1 ir PCI jungtis. Deja, pietinis tiltas čia – senasis SB600, tačiau tai turėtų išlaikyti mažesnę kainą. Kad ir kaip būtų gaila, tai reiškia, kad galėsime prijungti keturis SATA ir du IDE įrenginius. Galiniame įvesties/išvesties skydelyje rasime dvi PS/2, keturias USB 2.0, Gigabit Ethernet jungtis ir aštuonių kanalų audio su koaksialine S/PDIF įvestimi/išvestimi.


 PC-AM2RX780 motininė plokštė šalia pakuotės

PI-AM2RS780G yra mATX tipo plokštė naudojanti AMD 780G "chipset‘ą" ir turinti naują SB700 pietinį tiltą, kuris leidžia kompiuteryje turėti iki šešių SATA įrenginių komplektą. Ši plokštė turi integruotą vaizdo posistemę, kuri, žinoma, palaiko Hybrid CrossFire. Užpakalinėje plokštės dalyje rasime DVI, D-sub, porą PS/2, keturias USB 2.0, Gigabit Ethernet ir 8 kanalų analogines jungtis. Praplėtimui yra skirtas vienas PCIe x16 ir du PCI lizdai. Ši „mamytė“ turi nediduką LED ekraną, kuris klaidos atveju parodo šešioliktainį kodą, pagal kurį lengviau rasti gedimą.

 

 PI-AM2RS780G pagrindinė, kurioje matome įmontuotą "debug" ekranėlį

Kainos kol kas nėra pranešamos, tačiau spėjama, kad jos neturėtų būti didelės.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.