Pranešimas: Bungie palieka Microsoft

Neoficialiais duomenimis, Halo kūrėjai Bungie palieka Microsoft. Tiesa, Halo vardas lieka Microsoft korporacijai.

Sklando naujienos, kad Bungie studijos dienos pas Microsoft yra baigiamos. Apie tai prakalbo Sietlo žurnalas „Post-Intelligencer“, kuris gavo neva tokią informaciją.

Pasak laiško, kurį gavo „Post-Intelligencer“, Microsoft paleis Bungie ir šie jau nebebus partneriai. Kaip skelbiama, sandėris beveik baigtas, tačiau Microsoft nori jį dar užtęsti iki Spalio 6, nes tada paskelbs savo ketvirčio finansinius rezultatus, tai daroma, todėl, kad Bungie nieko neįtakotų.

Laiške rašoma, kad Microsoft nori to, kad Bungie visas savo dienas kurtų tik Halo, tačiau Bungie nepatinka tas, kad jie turi šokti pagal Microsoft dūdelę. Jie nori patys žengti į rinką ir uždirbti daugiau pinigų, paleisti naujų projektų žaidėjams.

Vienas iš populiarų JAV žurnalų apie žaidimus Game Informer sako, kad Bungie ir Microsoft atsiskyrė jau Spalio 1. Žurnale rašoma, kad Bungie nenori būti prisirišę tik prie Halo žaidimų serijos. Taigi, kompanijos akcininkai nori vėl nupirkti kompanijos vardą iš Microsoft už neaiškią sumą pinigų, tačiau manoma, kad ji tikrai nėra maža.

Tiesa, nesvarbu Bungie pasitraukia, ar ne. Visos teisės į Halo frančizę priklausys Microsoft, kaip mes jau ir minėjome, ir jie gali nesijaudinti, kad Master Chiefas pereis į kitas sistemas. Beje, tai turbūt reiškia, kad tai paskutinis Halo žaidimas kurtas išskirtinai Xbox 360 Bungie studijos, o galbūt ir visai paskutinis.

Kol kas šie pareiškimai tik gandai, ar jie bus tiesa, ar Bungie liks su Microsoft, matyt, sužinosime tik savaitės pabaigoje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.