Qualcomm pademonstruoja dviejų režimų TV lustą

Gerai žinoma bevielių technologijų bei lustų gamybos ir tyrimo kompanija Qualcomm šiandien pranešė pagaminę mobiliesiems įrenginiams skirtą lustą gebantį dribti dvigubu režimu. Tai reiškia, kad mobiliesiems įrenginiams skirta mikroschema gali apdoroti skirtingų standartų priimamus TV signalus.

Taigi „chip‘as“ palaikys specialiai mobiliesiems įrenginiams sukurtą MediaFLO bei universalųjį ISDB-T standartą, kuris yra plačiai naudojamas Japonijoje ir Brazilijoje. Lusto sukūrimas, telefonų, UMPC, PDA bei kitų mobilių įrenginių gamintojams leis savo klientams pasiūlyti gaminius su tiek mokamų, tiek nemokamų TV transliacijų paslaugomis, neapkraunant įrenginio keliais lustais. Tai savaime reiškia mažesnį kaitimą, labiau ribotas energijos sąnaudas ir galiausiai pigesnes kainas, tad galimos panaudojimo perspektyvios matomos aiškiai.

MediaFLO standartas sukurtas tos pačios Qualcomm bendrovės yra plačiai naudojamas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Iš vartotojams siūlomų TV transliacijų, didieji šalies bevielio mobiliojo ir plačiajuosčio internetinio ryšio tiekėjai Verizon Wireless bei AT&T gauna papildomas pajamas tad standartų bendrumas viename įrenginyje pasitarnaus į naudą.

Internete pasklido gandai, jog Qualcomm ketina plėsti "unversaliųjų lustų" gamybą ir galbūt apimti Europos rinką, tačiau oficialiai tokios kalbos patvirtintos nebuvo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.