Rekordinis ketvirtis grafinių lustų gamintojams

Grafinių lustų gamintojai pasiekė rekordinius rezultatus šį ketvirtį. Pardavimai paūgėjo net 20 procentų lyginant su ankstesniu ketvirčiu ir 18% su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, teigia „Jon Peddie Research“ (JPR). „Nvidia“ pardavimai vis didėja ir artėja netgi prie „Intel“.

Šeši pagrindiniai grafikos lustų gamintojai AMD, Intel, Matrox, Nvidia, SiS ir Via/S3 per trečiąjį ketvirtį pardavė maždaug 97,9 milijonų grafikos lustų vienetų. Šie metai buvo nemažas siurprizas ir tai rodo, kokiu tempu auga asmeninių kompiuterių pramonė.

„Intel“ šioje kompanijoje pirma – su 37,2 milijonais pardavimų (21,2% daugiau, nei 2006-ųjų trečiajame ketvirtyje) užima 38,0% rinkos dalies, o tai yra 3,8 procentų nuosmukis nuo 41,8% praėjusių metų rodiklio. „AMD“ sugebėjo savo rodiklius pagerinti 8,4% iki 18,7 milijonų vienetų bei užimti 19,1% rinkos, tačiau praėjusiais metais ta dalis siekė 23,4%. Abi kompanijos jaučia didelę „Nvidia“ konkurenciją, kurios pardavimai lyginant su praėjusių metų rodikliais paaugo 39,3% : klientų rankose atsidūrė net 33,1 milijono „Nvidia“ gaminių, o tai reiškia, kad užimtos rinkos skaičius procentais siekė 33,9% (32,4% praėjusiais metais).

Mažesniųjų gamintojų pardavimai nebuvo tokie ženklūs – „Matrox“ palaikė savo pardavimus maždaug 120000 vienetų lygyje, o „SiS“ pastebėjo dramatiškai krintančius nuo 3.7 ik 2.1 milijonų pardavimus.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.