Rinkos analitikai: 35 milijonai internetinių nešiojamųjų šiemet

ABI firmos rinkos analitikai tvirtina, kad šie jaučio metai iš tiesų bus ir internetinių nešiojamųjų metai, o ekspertai tikisi, kad jų pardavimai šiais metais sieks apie 35 milijonus vienetų. Tai, kaip rašoma, iš dalies lems ir lėtėjanti ekonomika.

ABI tiki, kad socialiniai ir technologiniai faktoriai bus tais, kurie sukurs „tinkamiausią postūmį” internetiniams nešiojamiesiems, kas prives prie ypač didelio šios rinkos augimo keletą artimiausių metų. Nors kiti žada greitą šių kompiuterių mirtį, analitikai tikisi stulbinančio pasisekimo – ir nors ABI nėra tokie optimistiški jų atžvilgiu, jų kolegos teigia, kad 139 milijonai internetinių nešiojamųjų bus parduota per 2013 metus.

Vienas iš rinkos stebėtojų Kevinas Burdenas (Kevin Burden) mano, kad PDA kompiuteriai tėškėsi į sieną, išmanieji telefonai rado savo nišą rinkoje, o tuo tarpu UMPC nepasirodė tokie naudingi, kaip buvo tikėtasi, tad sukūrė laisvą erdvę skverbtis į rinką jau minėtiesiems internetiniams nešiojamiesiems. Rinkos analitikų išvados panašios – jie nemano, kad UMPC ir MID tipo kompiuterių laukia šviesi ateitis, bet jie statytų už internetinius nešiojamuosius.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.