Safari yra pati nesaugiausia naršyklė?

Apple – garsus ir visiems gerai žinomas vardas, kuris užtikrina kokybę, net nepaisant situacijos su brokuotais vaizdo posistemiais. Tačiau kaip parodė įvykiai, tikrai ne visur. Kai Safari pasirodė tarp Windows internetinių naršyklių sąrašo, buvo aišku, kad ji sulauks nemažo dėmesio ir iš įsilaužėlių. Vienas iš jų Karlas Mileris – profesionalus saugumo tyrėjas, turintis nemažą patirtį tarp internetinių bei mobiliųjų naršyklių.

Mileris praėjusiais metais sugebėjo laimėti 10,000 JAV dolerių pagrindinį prizą už „aukšto” kodo svetainės nulaužimą. Tam naudojant MacBook Air kompiuterį, kuris netgi nesipriešino, įsilaužiant buvo naudotos standartinės programos, kurios buvo pakuotėje. Įsilaužimas pavyko vos per kelias minutes. Visa tai įvyko CanSecWest konferencijos metu. Konferencija vyks ir šiais metais, kur bus bandoma įsibrauti į Safari ir Firefox naršykles, už kiekvieną pasisekimą žadamas 5000 dolerių atlygis.

Karlo teigimu, „laužtis“ į Imternet Explorer 8, Firefox ar Chrome toks atlygis per mažai viliojantis, kita kalba eina apie Apple produktą. Dėl ko Safari užsitarnavo nesaugiausios internetinės naršyklės vardą? Jo teigimu, „visi tie naršyklės išgražinimai ir yra viso to priežastis, kodas apkrautas sudėtingomis multimeninėmis savybėmis, iš to kyla klaidų, o jų pagalba galima lengvai įsibrauti į sistemą.”

Apple ne per seniausiai pristatė ketvirtąją Safari versiją, tačiau kol kas tai tik bandomasis variantas. Kaip bebūtų, kompanija žada naudoti naujausius ASLR standartus savo produktuose, tai turėtų sumažinti apsaugos spragas. Apple teks pasistengti norint atsikratyti šio stereotipo. Gerai, kad yra nemažas pasirinkimas tarp interneto naršyklių. Problema kyla mėgstantiems Safari, bet ką padarysi, teks susitaikyti.

Dėkojame skaitytojui Sarzzer už naujieną

4 Komentarai

  1. rem86 parašė:

    o kur Opera? ar ji nenulauziama 😀

  2. SarzzeR parašė:

    Opera tikriausiai tarp jų nelabai paplitusi, todėl ir užsimenama.

  3. xeranas parašė:

    Tukstančiai už grožį, bet ne už kokybe – Apple

  4. loading parašė:

    Pats naudojuosi Apple kompiuteriu, bet ta Safari gąsdina, todėl Firefox\’as nuo senų laikų mielesnis.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.