Samsung pristatė naująjį SATA II SSD diską

Solid-state kietieji diskai (toliau tiesiog SSD) atrodo šiek tiek įsibėgėja ties nešiojamaisiais kompiuteriais. Tokios kompanijos kaip Alienware ar Dell pradėjo siūlyti aukščiausios klasės nešiojamuosius su SSD diskais, o tokie pardavėjai kaip Newegg siūlo į savo senesnį nešiojamąjį patiems įsidėti SSD diską ir tai daug ką žadanti pradžia.

Norėtųsi prisiminti pačią SSD diskų pradžia, kurios viršūnėje kompanija Samsung. Šiek tiek sujudinę rinką su naujoviškais SSD diskais, kurie tada galėjo „pasigirti“ aukšta kaina ir ypač maža talpa – 32GB. Pasirodė jie 2006 kovą. Vėliau sekė spartesnis bei talpesnis 64GB variantas, kuris pasirodė šią vasarą. Samsung nežada sustoti ir žada paspartinti SSD diskų pardavimų tempus bei jų vystymą su naujuoju modeliu.

Kompanija anonsavo naujos kartos 64GB SSD diskus su naujausiais 8GB, pagal 50nm pagrindą pagamintomis SLC „flash“ atminties lustais. Diskus bus galima įsigyti 1,8 ar 2,5 colių dydžio, pagal poreikius, taip pat pridėta naujoji SATA II jungtis, kuri dar labiau paspartins šį įrenginį.

Naujoji SATA II sąsaja bei nauji „flash“ atminties lustai leis su naujuoju SSD pasiekti nuolatinį 100MB/s įrašymo ir 120MB/s skaitymo greitį. Prieš tokius greičius visiškai nublanksta esamas 64GB variantas, kuris siūlo apgailėtinas 45MB/s įrašymo ir 65MB/s skaitymo spartas. Priminsime, kad pirmosios kartos 32GB SSD diskas galėjo įrašinėti 30MB/s sparta, o skaityti – 53MB/s sparta.

„Naujasis 64GB SATA II SSD sukurtas Samsung dar labiau padidina NAND technologijos pranašumą ir leidžia įgyti dar didesnę spartą nei iki šiol“, – giriasi Jim Elliot, Samsung „flash“ atmininčių marketingo direktorius.

Naujasis Samsung SATA II SSD diskas turėtų būti pardavinėjamas 2008 pradžioje.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.