Toshiba: Per artėjančius tris metus 25% nešiojamųjų naudos SSD

Nors standieji diskai be judančių dalių (SSD) ir nėra populiariausi nešiojamuosiuose kompiuteriuose, tikimasi, kad ateityje jų rinka žymiai augs. Toshiba lažinasi, kad per artėjančius trejus metus SSD rinka turėtų sparčiai gauti dėl didėjančios talpos ir mažėjančių kainų.

Vieno iš Toshiba padalinių prezidentas Shozo Saito sako, kad jis tikisi pilno ketvirčio vien SSD turinčius diskus nešiojamųjų jau 2011 metais. Toshiba taip pat tikisi, kad SSD rinka kas metai augs po 133 procentus, o tuo tarpu jie patys tai darys dar didesniu tempu.

Kompanijos planai yra atkreipti dėmesį į keletą esamų neigiamų SSD niuansų, kurie neleidžia paplisti šiam formatui. Pirma Toshiba žada atkreipti dėmesį į perrašymo limitą, kuris šiandien minimas ties SSD naudojamu. S. Saito sako, kad jei informacija būtų efektyviau sukoncentruota ir išdėliota atmintyje, tai leistų sumažinti perrašymo dažnį iki mažesnio skaičiaus nei 10,000 kartų per penkis metus.

Kiti du ypač dideli minusai, kurie trukdo paplisti SSD, tai jo kaina ir talpa. Kaina mažės su laiku, tuo tarpu Toshiba dirba ties tuo, kad vietoj 43 nm proceso, kurį pradėjo naudoti šių metų kovą, jau 2009 būtų pradėtas naudoti 30 nm taip padidinant esamą talpą.

Taip pat spėjama, kad greitu metu SSD kaina su įprastais 2,5 HDD skirsis tik 3,2 karto, kas, pasak Toshiba, reiškia, kad SSD kainuos dvigubai pigiau, nei kainuoja dabar.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.