Yahoo ir Google galbūt bendradarbiaus

Nors Microsoft buvo pasiruošę atnaujinti derybas su Yahoo, bet viskas pasibaigė nesėkme. Galime priminti, kad ankščiau Microsoft turėjo planų įsigyti Yahoo, bet viskas pasibaigė tuo, kad Yahoo ketina talpinti savo reklamą Google sistemos svetainėse. Tuo tarpu dalis Google reklamos butų rodoma Yahoo paieškos sistemoje.

Sandoris su Google daug žadantis, tačiau po nepasisekusio pirkimo ties Microsoft, Yahoo akcijų kaina krito, o investuotojai jau grasina sukilimu.

Keletas investuotojų išreiškė priekaištus esamai Yahoo direktorių tarybai, kad ši sužlugdė galimą sandorį ir mano, kad reikėtų išrinkti naują tarybą. Taip pat tie patys investuotojai išreiškė mintį, kad būtų galima atnaujinti derybas su Microsoft, tačiau čia pareiškė savo nuomone ir kiti akcininkai. Jų manymu, jei nauji siūlomi kandidatai nepateiktų vertingesnio pasiūlymo nei esami direktorių tarybos nariai, tai keisti esamus nebūtų verta.

Galutinė kaina, kurią siūlė Microsoft, buvo 47,5 milijardai JAV dolerių arba tiesiog 33 doleriai už akciją. Tačiau generalinis direktorius Jeris Yangas (Jerry Yang) siūlė kitokią kainą – 37 JAV doleriai už akciją, kas būtų 53 milijardai JAV dolerių.

Po nepasisekusio sandorio Yahoo kreipėsi į Google dėl galimo bendradarbiavimo. Atrodo, kad Google nieko prieš, tačiau jie pirmiausiai turi sulaukti pritarimo iš JAV antimonopolinių įstatymų asociacijos, kuri arba leis bendradarbiauti, arba ne. Jei bus duoda žalia šviesa, Yahoo sako, kad „talpins sistemoje tiek savo, tiek partnerių reklaminius skelbimus“.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.