Microsoft tartųsi dėl Yahoo pirkimo su nauja direktorių taryba

Microsoft kompanija pirmadienį pareiškė, kad atnaujintų derybas dėl ypač svarbaus sandorio, jei Yahoo pakeis savo direktorių tarybą. Microsoft patvirtino gandus ir sakosi galėsią pradėti naujas derybas dėl kontrolinio akcijų paketo pirkimo, jei Yahoo kitą mėnesį pakeistų savo esamą direktorių tarybą.

„Mes patvirtiname. Po akcininkų rinkimų Microsoft kompanijai yra įdomi galimybė užvesti diskusiją su nauja direktorių taryba dėl svarbaus sandėrio su Yahoo, kitaip sakant kompanijos paieškos variklio įsigijimo su didelė finansine garantija, arba, kaip alternatyvą, visos kompanijos pirkimą.“ , – pranešime sako Microsoft. „Kol kas būtų per anksti diskutuoti apie tokias svarbias detales kaip kaina, ar bet kokius kitus terminus dėl galimo sandėrio. Mes gerbiame Yahoo akcininkų teisę pasirinkti jų kompanijos likimą, tad mes neketiname įsitraukti į vykstančius diskusijas apie kompanijos problemas prieš artėjantį Yahoo akcininkų susitikimą.“

Kai kas kalba, kad Yahoo ieško sąjungininkų, kurie padėtų apsiginti nuo Microsoft bandymo nupirkti kompaniją, nes akcininkai gali su tuo sutikti. Vienas iš galimų kompanionų yra AOL, Time Warner padalinys.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.