Aiškėja, kaip atrodys „Meteor Lake“ procesorių serija

„Core Ultra 7 155H“ procesorius debiutavo „Geekbench“. Pažymėtina, kad šis procesorius turi kompaktiškesnį pavadinimą, palyginti su anksčiau šiais metais pastebėtais inžineriniais pavyzdžiais. Atrodo, kad naujojoje nomenklatūroje pritaikytas pirmosios kartos „Core Ultra“ serijos trijų skaitmenų formatas: 1XXH, kur „H“ žymi pagrindinę mobiliųjų įrenginių seriją, kurioje greičiausiai naudojamas 45 W TDP.

Remiantis 金猪升 informacija, „Intel“ ketina pristatyti dar du „Ultra“ modelius: „Ultra 7 165H“ ir „Ultra 9 185H“. Pranešama, kad pastarasis pasižymės 5,1 GHz turbo dažniu, o 165H variantas turėtų pasiekti maksimalų 5,0 GHz dažnį. Tai reiškia, kad, palyginti su 155H modeliu, dažnis padidintas atitinkamai 300 MHz ir 200 MHz. Dabartiniu metu visi žinomi „Core Ultra 7“ ir „Core Ultra 9“ modeliai turi turėti 16 branduolių (6 P branduolius + 8 E branduolius + 2 E branduolius SoC luste).

Be anksčiau minėtų modelių, „Intel“ ruošiasi pristatyti pirmąjį ir „Ultra 5“ variantą, kuris vadinsis „Ultra 5 125H“. Ankstesni gandai rodė, kad „Ultra 3“ modelių nėra, o tai reiškia, kad 125H potencialiai gali būti žemiausio našumo „Meteor Lake-H“ serijos modelis. „Core 5 Ultra 125H“ turėtų turėti 4 P branduolius ir 8 E branduolių, dar du mažieji branduoliai būtų SoC luste, jei galima tikėti ankstesniais gandais.

Tikėtina, kad šie keturi nauji modelis nėra visas „Core 100“ serijos portfelis. Teigiama, kad „Intel“ taip pat įtrauks „Raptor Lake Refresh“ modelius į tą pačią seriją; tačiau šioms dalims trūks „Ultra“ prierašo.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.