AM5 pagrindinės plokštės antrame 2022 metų ketvirtyje, Z690 – šių metų pabaigoje

Gerą reputaciją turintis PJ iš „Uniko‘s Hardware“ dažnai pateikia tikslios informacijos apie kompiuterijos pasaulį. Šį kartą „Twitter“ platformoje buvo pateikti laikotarpiai, atskleidžiantys kada reikėtų tikėtis naujų AMD ir „Intel“ pagrindinių plokščių.

Z690 pagrindinės plokštės su LGA1700 lizdu bus išleidžiamos 2021 metų paskutiniame ketvirtyje. Tai jokia naujiena, nes būtent tada turi debiutuoti „Alder Lake-S“ procesoriai. Galvojantys apie labiau biudžetines LGA1700 pagrindines plokštes gaus pakentėti iki 2022 metų pirmo ketvirčio, nes būtent tada bus išleidžiamos B660 ir H610 pagrindinės plokštės. Tais pačiais 2022 metais, trečiame jų ketvirtyje, vėl turėtume išvysti naują Z serijos mikroschemų rinkinį. Z790 pagrindinės plokštės turėtų būti išleidžiamos kartu su „Raptor Lake-S“ procesoriais. Z790 turės tą patį LGA1700 lizdą. Žinoma, dabar garantuoti, kad kartu su Z790 pagrindinėmis plokštėmis sulauksime ir naujų procesorių negalime. Gali pasikartoti panaši situacija kaip buvo su „Rocket Lake-S“, kai pirmiausia buvo išleistos pagrindinės plokštės, o tik po to procesoriai.

Pirmųjų AM5 pagrindinių plokščių tikimasi 2022 metų antrame ketvirtyje. Tai duoda užuominas, kad tokiu metu planuojama išleisti ir „Zen 4“ procesorius. Gali nutikti ir taip, kad pirmaisiais AM5 procesoriais bus „Zen 3+“. Tokiu atveju, „Zen 4“ procesorių išleidimas būtų nukeltas į vėlyvesnį laikotarpį.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.