AMD akcijos vėl kyla

Po paskutinės AMD ketvirčio finansinės ataskaitos kompanijos akcijos vėl kyla, nes per du metus pirmą kartą pranešta apie pajamų padidėjimą. Pirmą dieną po ataskaitos paskelbimo akcijų vertė pakilo 12 %, o vakar, pirmadienį, kilimas sudarė 14.7 %. Užsidarant biržai vienos akcijos vertė buvo 6.70 JAV dolerio.

Šių metų akcijų vertė pakilimas atrodo dar įspūdingiau, jos pabrango net 136 % ar beveik 4 JAV doleriais.

Spekuliuojama, kad paskutinis susidomėjimas AMD akcijomis gali reikšti, kad kažkas yra nusitaikęs nupirkti kompaniją. Tokia prielaida daroma, kai per kelias dienas kompanijos akcijos apčiuopiamai pabrangsta.

AMD shares 16q3

10 Komentarai

  1. newdiamond parašė:

    samsung ?

  2. vacoum parašė:

    idomiai, pora diena po paskelbimo apie pelno lasa rinka nereagavo, paskui atsirado drasuolis, kuris biski pajudino, ir tada pajudejo.

    cia patys galite pamaigyti:

    http://finance.yahoo.com/quote/AMD?ltr=1

  3. Daimonass parašė:

    Nepirmas ir ne antras kartas kai tokios kalbos sklinda..

  4. Maariux parašė:

    Labai norėjau nusipirkti akcijų kai dar buvo 2usd, bet kai pasidomėjau, mūsų mokesčiai suėda laaabai daug. Paprastam mirtingajam investutoti europoje žymiai paprasčiau, bet ne JAV.

    • IFeelYou parašė:

      Kokie dar mokesčiai? Lietuvoje gali laisvai pirktis kokių tik nori akcijų ir mokesčiai yra tik administraciniai, t.y. moki pradžioje už sutarčių sudarymą ir po to nuo kiekvienos operacijos. Bet tai tikrai nėra labai dideli mokesčiai.

      • vacoum parašė:

        ar tikrai 🙂 ?

        visu pirma yra padidinti mokesciai jei akcijas parduoti greiciau negu per metus. Tad jei akcijos pakilo 6% ir nori parduoti, gaunasi biski gaidys. Jau pamirsau kiek ten, nes zaidziau kol litai buvo.

        visu antra, jei per metus suprekiauji siek tiek didesni kieki, reikia deklaruoti. Kas dar idomu, kad automatiskai tau pajamas paskaiciuoja kaip pelna ir reikia(bent buvo pries kelis metus) sumoketi pelno mokesti nuo pajamu, o ne nuo pelno. Cia aisku geras budas priversti deklaruoti. Tada eini deklaruoti, ir nuo gauto pelno sumoki pelno mokesti. Teoriskai. Net ne teoriskai. Jei turi akciju porfeli, ir pvz tavo porfelis yra minuse, tu nuo nuostolio sumoki pelno mokesti, nes dalis akciju is to porffelio gavo pelna. Irgi didelis gaidys.

        Kas dar uzknisa, (kaip man buvo) kad VMI mergaites/moteriskes nemokejo gaudytis popieriuose. Nunesiau is banko visa susni dokumentu, apie visas operacijas (o ju buvo tikrai tikrai daug), tai net zodziu grasino, kad jei nepadesiu jai atlikti jos darba, tai paskaiciuos i man nenaudinga puse ar dar kazka. Paskui pradejo netenkiti oficealus banko israsai. Teko i VMI vaziuoti ten 5 kart, dar 3 kart i banka. Ir dar telefonu n valandu aiskintis.

        Dabar zaidziu pasyviai, nusiperku, turiu ir 3 kart per metus pasiziuriu situacija.

        • vacoum parašė:

          gal tikrai Estijoje geriau ?

        • IFeelYou parašė:

          Nu nežinau, prekiauju jau gana senai. Mokesčiai yra: nuo pelno 15%. Ta prasme jeigu pakyla 6%, tai nuo tų 6% reikia sumokėt 15%. Apie portfelius nežinau, nes prekiauju pavienėm akcijom. Portfelį kad sudaryt reikia turėt didelius pinigus, nes kitaip visiškai neapsimoka.
          Ir moki už kiekvieną sandorį ~0,45%. Tai nesakyčiau kad čia labai dideli pinigai, tikrai nėra taip kad visur užsienyje pigiau.
          O dėl visų ten tų deklaracijų tai… Nebūtina visko deklaruot 🙂 Žiūrint aišku kokiom sumom operuoji.
          Dėl VMI merginų, tai jo… nekažką…

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.