AMD ir „nVidia“ padidino grafikos rinkos dalį „Intel“ sąskaita

Jon Pedie Research“ praneša, kad paskutiniame 2016 metų ketvirtyje AMD ir „nVidia“ sugebėjo padidinti rinkos dalį grafikos procesorių srityje, visa tai lėmė kiek sumažėjusią „Intel“ pyrago dalį. Nors grafikos rinkos dalys kiek persistumdė, bet bendri pardavimai lyginant su ketvirčiu prieš tai daug nepakito. 2016 metų ketvirto ketvirčio duomenis lyginant su laikotarpiu prieš metus pastebime bendrą 1.9 % pardavimų sumažėjimą, stalinių kompiuterių grafikos pardavimai sumažėjo 3 %, o nešiojamų kompiuterių 1 %.

Jei žiūrėtume kaip sekėsi kiekvienam gamintojui tai pamatytumėm, kad AMD (10.49 %) ir „nVidia“ (9.52 %) pardavimus padidino panašiai po 10 %, o „Intel“ grafikos pardavimai sumažėjo 4 %. Tai lėmė, kad AMD rinkos dalis padidėjo 1.4 %, iki 14.4 %, „nVidia“ dalis padidėjo 1.5 %, iki 17.5 %, o „Intel“ sumažėjo 2.9 % iki 68.1 %. Reikia priminti, kad tai visų parduodamų grafikos spartintuvų statistika, net tų kurie integruoti į procesorių, bet kurių gal niekas net nenaudoja.

JPR teigia, kad per 2016 ketvirtą ketvirtį diskreti vaizdo plokštė buvo 35.92 % parduodamų kompiuterių, o tai yra 1.23 % pakilimas lyginant su ketvirčiu prieš tai. Bendrai diskrečių vaizdo plokščių pardavimai paskutinių metų ketvirtame ketvirtyje pakilo 7.6 % lyginant su ketvirčiu prieš tai, o palyginus su laikotarpiu prieš metus pardavimai padidėjo net 12 %.

Įdomu, kad net 99 % visų „Intel“ ne darbo stotims parduotų procesorių turėjo integruotą grafikos posistemę. AMD atveju tik 66 % ne darbo stotims parduotų procesorių turėjo integruotą grafikos spartintuvą.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.