AMD patvirtino, kad didelis „Navi“ lustas bus išleidžiamas prieš konsoles

Jau ne vieną kartą AMD sakė, kad šiemet tikrai išvysime RDNA 2 architektūros grafikos produktus. Ne vienas manė, kad AMD šiek tiek apsidraudžia ir pirmaisiais RDNA 2 produktais gali tapti ne diskreti vaizdo plokštė, o žaidimų konsolės. Būtent „PlayStation 5“ ir „Xbox Series X“ irgi turi RDNA 2 grafikos procesorius. Didelis „Navi“ lustas taipogi turi RDNA 2 architektūrą ir dabar aiškėja, kad ši vaizdo plokštė bus išleidžiama anksčiau nei konsolės.

„Bank of America Securities Global Technology“ konferencijos metu AMD darbuotojas, Devinder Kumar, pareiškė, kad didelis „Navi“ lustas bus pirmuoju RDNA 2 grafikos produktu. Jis tikina, kad didelis „Navi“ yra įspūdingas produktas: entuziastai mėgsta pirkti geriausią, o AMD tikrai stengiasi, kad jiems suteiktų būtent geriausią. Teigiama, kad RDNA 2 architektūra bus panaudota ne vienoje vaizdo plokštėje, o apims visą seriją. RDNA 2 grafikos produktų atskleidimo reikėtų tikėtis rugsėjo/spalio mėnesiais. Konferencijos metu taip pat buvo pakartota, kad „Zen 3“ procesoriai bus išleidžiami 2020 metų pabaigoje, bet tikslaus laikotarpio pateikta nebuvo.

11 Komentarai

  1. Nukainotas parašė:

    Kaip manot, bus ~2080 Ti galia už ~300 € šiais metais?

    • nemesis parašė:

      Manau tikrai tikrai tikrai kad nebus 🙂

    • adex parašė:

      na su salyga jog ta galia bus, tai ko geriausiu atveju galima tiketis tai 500usd ir tai cia labai naivu

    • Strelok parašė:

      Kad dar Gtx 1080Ti per ebay už 400-500 eur varinėja. Big (Thicc) Navi 600-700 eur at best.

      • Evaldino parašė:

        Strelok, tu čia apie dėvėtas, kad po 400-500 randi? nes aš tai tik virš 700..

        anyway, netikiu stebuklais dėl Big Navi – jei performance tikrai bus 2080ti lygio, tai kaina nebus mažiau kaip 700-800, nes „o tai kam“?

    • kernelis parašė:

      Uz 300EUR greiciausiai neiseis net Ampere mid end’as (3060), tai as labai abejoju, kad gausi uz tiek ~2080Ti lygi, bent jau apie raster snekant. Pagal gandus Ampere tures daug stipresni RTRT, tai grynai ant RTX enabled uz 300EURU gali buti, kad bus nepertoliausiai nuo 2080Ti, bet overall ne – netikiu.
      Manau uz 400-500 jau turetu buti kazkas panasaus, RTX gal net jauciamai geriau

      O Ampere cia ikisau, nes AMD kaina priklausys nuo pastarojo nasumo ir kainos. As is vis manau, kad AMD su big navi labiau marketins „affordable 4K“, o ne kazkoki RTRT ar dar kazka per se. Bet taip pat manau, kad salygiskai normaliam 4K big navi be bent 600EUR neiseis. Speliojimai vien tik – matysim, bet vien NAVI1 kainos man regis aiskiai byloja, kad AMD i agresyvias kainas eit nelabai ketina, veikiausiai bus kiek pigiau, bet ne 2X pigiau.

  2. Jordan parašė:

    Tai, kad rx5700 xt yra greitesnė už gtx 1080 Ti ir kainuoja žemiau 400. Seip manau įmanoma bus gauti kažką 550 ribose. Galimai antra nuo viršaus variantą.

  3. Lovelasas parašė:

    Net nesapnuokit apie high-endinę kortą žemiau 700eu.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.