AMD praneša apie „Threadripper 2000“ procesorius su 32 branduoliais

AMD nelabai nustebino, kad antros kartos „Threadripper“ procesoriai turės iki 32 branduolių. Tai bus galima padaryti įgalinus visus keturis „Zeppelin“ lustus, esančius po karščio dangteliu. Seniau „Threadripper“ turėjo įgalintas dvi šerdis, o keturis aktyvuotus lustus gaudavo tik serveriams skirti „Epyc“ procesoriai.

„Threadripper 2000“ procesoriai gaus patobulintus „Zeppelin“ lustus, pagamintus naudojant 12 nm litografiją, taip pat kaip ir „Ryzen 2000“ procesoriai. Tai turėtų leisti kiek padidinti būsimų „Threadripper“ procesorių dažnį lyginant su pirmtakais, bet kaip tai pavyks padaryti dvigubai išauginus brandulių kiekį dar pažiūrėsime.

AMD žada, kad „Threadripper 2000“ procesoriai bus išleisti kažkada trečiame ketvirtyje.

54 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    Bet ar jis pavilks 720p low ant 300FPS? 🙂

  2. Daimonass parašė:

    32core už ~1000€, atrodo labai neblogai..

  3. BC00 parašė:

    Kaip bežiūrėsime 1950X pagal spartą nėra konkurentas 7900X. Kažkur gauna, bet overall AMD spartesnis.
    Mano stafkė irgi kažkas tarp 1200-1500 €. Dabar 1950X su 16C už 1000 eina, tai AMD vistiek nepaleis 32C už tą pačią sumą.

  4. BC00 parašė:

    Update.
    Šiai dienai yra 2 samplai pas AMD. Vienas su 24C, kitas su 32C. Abiejų bazinis 3,0 GHz, Turbo 3,4 GHz, bet dar didės. TDP po 250 W. Jei taip, tai kurios X399 motinos netrauks OC niekaip.

  5. Minde parašė:

    jei padarytu kad koks vienas ar du branduoliai galetu tureti dideli boosta, tai butu nerealus procas. Galetu kaip nors fiizkai kaip nors atitolinti, kad butu koks branduolis gerai ausinamas.

  6. Maariux parašė:

    Statau $1499 už 32C/64T
    Galit nemėgti AMD, bet padėkokit, bent jau mintyse, kad turit galimybę iš intel gauti daugiau C už mažiau europietiškų.

    • IFeelYou parašė:

      Tai nemanau kad jos kažkas iš principo nemėgsta. Konkurencijos laukė visi, tiek AMD, tiek Intel fan’ai. AMD apskritai galima tik dėkoti už tą „branduolių maniją“ bei konkurencingas kainas 🙂

      • newdiamond parašė:

        jokios branduoliu manijos nera. Yra tik passirinktas lengviausias imanomas kelias tobulinimui…Ghz turbut sunkiai pakelti…per core…negu kepti branduolius

        • IFeelYou parašė:

          Realiai taip. Bet kadangi tas lengviausias kelias jau pasirinktas, pagrinde visi rungtyniauja branduolių kiekyje. Net Intel. Nebūtų AMD išleidę 16 branduolių CPU, Intel tikrai nebūtų leidus 18 branduolių CPU paprastiems consumeriams, o ne serveriams.
          Užtenka paskaityt užsienio forumus kiek visi rėkauja kas ir kur daugiau branduolių sukūrė. Taktinis dažnis nueina į antrą planą, nors turėtų būti kaip tik atvirkščiai.
          Gerai kad Intel bent su 8086 iššovė biški…

        • kernel_panikuoja parašė:

          6 metus leisti 4C8T CPU ir per visa laika dazni pakelt nuo 3.4 iki 4.4GHz, kaip Intel’is dare, irgi ne iseitis. Branduoliu didinimas yra vienintelis techniskai scale’inantis budas didinti nasuma daugelyje sriciu, nes dabar naudojamu puslaidininkiu daznis neturi kur kilti reiksmingais kiekiais. Intel’is i 165W TDP sutalpino 18C CPU. Gal noretum pasidalinti planu, kaip i 165W sudeti, tarkim 12GHz 6C/12T branduoliu CPU, kad jis bent teoriskai atitiktu pirmaji? 🙂 Lengva pasakyti. Realybe tokia, kad branduoliu tik dides. Dabar enterprise’e populiareja funkcinis programavimas butent del to, nes jis by design yra thread safe. Ir kai kazkada silici pakeis kazkuo kitu, labai abejoju, ar tai leis drastinius daznius – veikiau tai leis tik daug mazesnius tranzistorius, kas issivartys i dar daugiau branduoliu.

  7. Andria parašė:

    Įdomu kiek elektros šis spartintas monstras valgo… Spėju ir 1,5kw nebus riba..

    • SoTOP parašė:

      Čia ne Intel, neturėtų nei pusės tiek prireikti.

      • Andria parašė:

        Kai Ryzen 1700 turejau spartinau iki 3.9Ghz… Cinebench metu pc is rozetes sriaube 450w. Nzn kaip 12nm ryzen, bet pagal pirmus cpu sprenziant siam monstrui 1kw tikrai neuzteks.

          • Andria parašė:

            Juk rasiau kad pc ne cpu. Idle rezimu apie 100w naudojo tai vien tik cpu nepilnus 400 turetu imt. Nepamirsk, kad viskas priklauso nuo voltazo ir to su kuo ta cpu apkrauni. Pagyvensim – pamatysim, bet 4.0ghz + 1kw ++++ tikrai sriaubs. Mano posto esme apskritai ne elektros vartojimas, su tokiu monstru maziausiai tai rupi. Bet jei bus kompe kokia vega 64 ar pan is kur siam pc Psu bus istraukt 😀 tiek W tiek A klaikus tikrai bus… Panasu, kad rimtais overclock’ais su 1 PSU neiseis pasidziaugt.

            • kernel_panikuoja parašė:

              ~4GHz jis greiciausiai veiks net be OC ir 1kW neims. Absoliuciai blogiausiu atveju prie ~4GHz all core boost’o jis imtu mazdaug 4x nei 2700X ir tai butu apie 800W is rozetes. Ivertinus ta fakta, kad jis tures geresnius kristalus, ir kad ne visos sanaudos dides 4 kartus – sanaudos bus dar mazesnes. Bet kuriuo atveju, Intelio 28C modelis bus ne ka maziau „edrus“.

              • IFeelYou parašė:

                Na kiek ims priklauso nuo daug faktorių. Visų pirma koks bus load’as ant kurio skaičiuosim tą „ėmimą“. Pvz. koks Prime95 SmallFFT ima gana nerealius load’us. Taip pat labai daug lemia voltažas. Skirtingos motininės su skirtingais bios’ais gali uždėti visiškai kitus Auto vCore, VRM fazes ir t.t. nuo ko taip pat priklausys consumptionas.
                Aišku kas liečia Intel 28C tai ten bus iš vis kosmosas.

                • kernel_panikuoja parašė:

                  As vistiek netikiu, kad out-of-the-box be jokiu OC ar ten „auto/default OC“ jis rys 1kW net prie sintetikos 🙂

                  Del OC nesigincysiu, bet manau, kad ~4GHz jis jau by default turetu laikyti kaip all core boost, gal ne ant visiskai visu branduoliu, bet daugumos.

                  Anyway, pamatysime.

                • IFeelYou parašė:

                  Na aišku 1kW daugokai atrodo. Ant stock neturėtų tiek imti, bet su max OC ir didesniu voltažu…

            • SoTOP parašė:

              Ir ką kad visas PC? 450W nesąmonė visiška vis tiek 🙂 Va dar vienas https://www.pcper.com/files/imagecache/article_max_width/review/2017-03-08/oc-power.png kur vėlgi VISA sistema ima dvigubai mažiau negu tavo.

  8. Andria parašė:

    Nepanasu, kad blogai rode kazka. Pas mane siaip prastas silicis buvo kazkiek ir tas itakos galejo duot. 3.9ghz pasiekdavo ( bijau pameluot) prie 1.45v. Kiek pamenu papildomas 100mhz virs 3.7 kainavo papildomus vos ne 100w. Jus pameginkit patys is cpu visas sultis spustelt, pamatysit kiek ir ko vartoja. Maziau i apzvalgas ziurekit kuriom gauna atrinktus silicius. Su 8700k 5.3-5.4ghz situacija dar baisesne

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      1.45 v, sakyciau stipriai per daug. Mano Ryzenas 1600 irgi nelipa daugiau 3,85 GHz. As aisku nebandziau tokios baisos itampos. Su tiek pakelta itampa gali buti ir tavo pateikti skaiciai elektros suvartojime. Nes paskui pakeli biski itampa ir plius daug W.

      • Andria parašė:

        24/7 naudojimui žinoma per daug. Bet tai tik testo metu 🙂 Su tais voltažais išvis kosmosai. Mano stock 8700k Default nustatymais kyla iki 1,56v. O su normaliu OC profiliu per puse metų nei kart nepakibo su 4.8Ghz 1,18v. testus suka ir su 1,15, bet daugiau laikau dėl 100% stabilumo. Kaip IFeelYou ir sakė, labai daug lemia ir MB, bei bios konfiguracija.

  9. BC00 parašė:

    Stafkės riba buvo 1500. Tai kaip ir nepataikiau, nes 1509 euriukai 😀
    https://videocardz.com/76671/amd-ryzen-threadripper-2990x-listed-for-1509-eur

  10. BC00 parašė:

    AMD, palaukit, dar neišleiskit, turiu dar pirma 1920X parduot 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.