„AMD Radeon RX 500“ serijos skaidrės ir sparta

Kaip žinome, „Radeon RX 500“ serija bus išleidžiamas balandžio 18 dieną, o tai ne kas kitą kaip pervadinti produktai iš „Radeon RX 400“ serijos. Tiesa, sulauksime ir naujo „Polaris 12“ lusto, kuris kovos žemame spartos segmente.

Iš AMD skaidrių sužinome, kad kompanija referencinio dizaino plokštėms suteikia naują aušintuvą su dviem ventiliatoriais (RX 550 su vienu ventiliatoriumi). Seniau dažniausiai būdavo naudojamas karšta orą iš korpuso išpučiantis aušintuvas, jis tikrai nebuvo, nei efektyvus, nei tylus.

AMD sako, kad dabar dar kartą panaudota „Polaris“ architektūra subrendusi, evoliucionavusi ir pagerinta. Ar tai duos realios naudos spartinime ar energijos sąnaudose pamatysime apžvalgose. Reikia paminėti, kad „Radeon RX 580“ boost dažnis pakeltas iki 1340 MHz, seniau RX 480 turėjo tik 1266 MHz. Radeon RX 570“ dažniai irgi kiek pagerinti. Nuo 1206 MHz iki 1244 MHz. Kitos abiejų vaizdo plokščių specifikacijos liko nepakeistos.

Silpnesnė „Radeon RX 560“ gaus pilnai įgalintą „Polaris 11“ lustą su visais 1024 stream procesoriais, RX 460 jų turėjo 896. Kiek kilstelėtas ir branduolio dažnis, iki 1275 MHz. Naujoji „Radeon RX 550“ nieko nenustebins, nes ji turės tik 512 stream procesorius, 128 bit atminties kontrolerį ir iki 2 GB atminties. Pats branduolio dažnis sieks 1183 MHz.

AMD pateiktų spartos rezultatų nenagrinėsime, nes kompanija savo „naujas“ vaizdo plokštes sugalvojo lyginti su senos kartos savo ir „nVidia“ produktais ar net „Intel“ integruota grafika. Savaime suprantama. „Radeon RX 500“ serijos vaizdo plokštės laimi parinktuose testuose.

9 Komentarai

  1. Minde parašė:

    tai kiek jos pagerejo lyginant su praita karta ?

    • GK parašė:

      lygina su dviem arba trim kartom pries tai buvusiom kortom 😀 stipru 😀

    • xenixas parašė:

      😀 as vis laukiu normalaus paaiskinimoo, kuom RX4xx serija skiriasi nuo RX5xx serija? 😀 as suprantu praejo pusmetis, paziurejo kaip visi turbina RX4xx serija, uzkele daznius tam paciam polaris cipui, pavadino ji vega ir paleido i prekyba uzdejus RX5xx pavadinima, manau turbinimo atveju ir RX4xx ir RX5xx smigs ant tu paciu dazniu 😀 no point at all. Cia kaip tos pacios klases ir tu paciu metu automobilis, tik kelaiis menesiais veliau pagamintas 😀 absurdas is AMD puses, o kaina bus koki 70 euru brangesne nei senesnes klases kortos tai kam tada, cia kaip su intel 6 kartos ir 7 kartos procais, nera jokio skirtumo tarp ju beveik 😀

  2. IFeelYou parašė:

    Ne nu sorry, bet čia jau tikrai pasigailėtina. Lygina su integruota Intel vaizdo korta, kuri yra nemokama (bent jau sąlyginai) ir su 2014 metais išleista GTX 970?! AMD go home, you’re drunk.

    • neblogai parašė:

      Norintiems keisti GPU kas metai (ar kas 9 mėnesius- Poliaris10 išleistas 2016 vasarą)- tikrai nenaudingos skaidrės. Bet perkantiems vaizdo plokštę kas kelis metus, sėdintiems su visai sena, ar su Intel integruota- tai normali reklaminė medžiaga.

  3. kernel_panikuoja parašė:

    Reikejo tiesiog nedaryt tokio palyginimo. Besidomintys vistiek ziures i reviewer’iu rezultatus, o ne gamintojo. Nesidomintys pirks neziureje, bile modelis naujesnis.

    Dabar gavosi taip, kad sugalvojo „pademonstruot progresa“, kurio nera. Jeigu butu lygine su RX480 ar GTX1060 askiai matytusi, kad skirtumo beveik nera nuo senos kortos. Tai istrauke kazkokius tai intel integralus ir senas kortas, kad graziai atrodytu pranasumas.

    Zodziu – reikejo atlikti vadinamaji „tylu release“ ir tiek. Arba vapse nerebrand’int, o nauja hw revizija isleist.

    • Stipena parašė:

      Šiaip galima pažiūrėti ir iš kitos pusės. Pvz kažkiek pagerėjo tech procesas ir yra gaunami geresni chip’ai t.y. gali veikti kiek aukštesniais dažniais. Iš to gaunasi taip jog būtų nelogiška pardavinėti po senuoju pavadinimu RX480 su tais pačiais dažniais (1266MHz stock berods) paliekant daugiau vietos spartinimui ypač jeigu paprastas vartotojaas spartinimu nesuinteresuotas. Pripažinkime spartina savo sistemą retas vartotojas, todėl jam gali kilti dilema ar neverta kartais žiūrėti į Nvidia 1060 pusę. Čia AMD jau prarastų savo duonos kasnį. Tad manau logiška ir pačiam vartotojui naudinga pirkti pervardinta GPU tik su kilstelėtais dažniais. Aišku man asmeniškai nepatinka ta pervardinimo nesamone, bet oh well… Dar kitas variantas kad galimai AMD laikė kokybiškesnius chip’us šiai dienai, kad nereikėtų kurti nieko naujo ir turėtų ką išleisti kitiems metams, kas būtų labai kiauliška.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.