„AMD Ryzen 7 1700X“ nufotografuotas ir išbandytas keliuose testuose

Dar vieni „Ryzen“ procesoriaus spartos testai. Šį kartą „XFastest“ kolektyvas „Ryzen 7 1700X“ išbandė „Cinebench“, „3DMark Fire Strike“ fizikos ir „CPUmark“ testuose.

Bandomas procesorius tikriausiai veikė 3,5 GHz dažniu, bet dažnis galėjo būti ir didesnis dėka XFR technologijos. „Cinebench“ rezultatas geras, procesorius vos nusileidžia „Intel i7-6900K“.

  • Core i7 5960X renka apie 1318 cb
  • Core i7 6900k renka apie 1565 cb
  • Ryzen 7 1700X renka apie 1527 cb

Toliau „3DMark Fire Strike“ fizikos testas. Čia „Ryzen 7 1700X“ netgi lenkia i7-6900K. Įspūdingas rezultatas.

  • Core i7 5960X renka apie 14,640 taškų
  • Core i7 6900k renka apie 17,100 taškų
  • Ryzen 7 1700X renka apie 17,916 taškų

Dar vienas testas kuriame išbandytas „Ryzen 7 1700X“ buvo „CPUmark“. Čia procesorius surinko 583 taškus.

54 Komentarai

  1. Povilas parašė:

    O 1200X ir 1400X irgi iseis kovo 3?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Kaip ir turėtų visokių modelių būti, bet išleidimas kaip ir kovo 2. Nebent kas pasikeitė

    • neblogai parašė:

      1400X tik vienam gande buvo išbandytas, 1200X- niekur. Beveik visi nutekėję testai, dėžučių ir procesorių nuotraukos yra 1700X, 1700, 1800X, ir 1600. Pagal tokias žinias, spėčiau kad išleidimo dieną parduotuvėse bus tik greičiausi, mažiausiai karpyti variantai, o dėl kitų- kol kas abejoju.

  2. xenixas parašė:

    vnz suvare inteli belenkaip 😀 toi vega suvarys nvidia belenkaip ir turesim visuma 😀

  3. enerasu parašė:

    i7 5960X guli suspardytas kampe ?

    • IFeelYou parašė:

      Tai kad nelabai. Jau komentavau kitame threade. 1700X testuojamas ant 3.5 Ghz + neaišku ar apskritai čia nėra įjungtas XFR. 5960X cinebench po default veikia 3.3 Ghz. Jau nekalbu kad 3.7 Ghz galiu pasiekti net nekeldamas voltažo. Taip kad manau 1700X greičiau jau guli kampe. Jau nešnekant kad šitie „testai“ kelia juoka, nes tokių pat testų buvo ir prieš Bulldozer pasirodymą.

      Na bet pažiūrėsim kai pasirodys tikri review, gal tikrai suspardys.

      • adex parašė:

        O tai ryzen be voltazo pakelti iki 3.7 tai tas pats kas i menuli nuskristi? 😀 kad bent kuris ryzenas overclockinsis kaip minimum iki 4(su pakeltu voltazu zinoma) net neabejoju, o kaip auksciau tai tik pagyvene pamatysime. Nors del oc ir aukstesniu dazniu jeigu tai prioritetas aplamai reiketu palaukti, ryzeniaus sekancios serijos kuri bus velniai zino kada, na arba pats zinai ka pirkti tokiu atveju jau…

        • IFeelYou parašė:

          Sunku pasakyt kaip ten bus su OC, kol kas nesiryžčiau prognozuoti. OC yra ne pakėlimas iki 3.7 Ghz, o pakėlimas 700 Mhz nuo stock 3.0 Ghz. Ryzen stock 3.4 Ghz, todėl iki 3.7 Ghz pakelt yra 300 Mhz. Nors kad tai bus įmanoma be voltažo – labai abejoju. Iki 4 Ghz tikiu kad bus įmanoma pakelt, bet skirtumas tas kad 5960X galima pakelt ir iki 4.8 Ghz, o kaip bus su Ryzen – dar klausimas.
          O dėl sekančios kartos sutinku, manau tada jie jau spaus dažnius, taisys klaidas jeigu tokių bus ir pan.

  4. kernel_panikuoja parašė:

    Senai buvo aisku, kad AMD neturi nei finansiniu, nei zmogiskuju resursu aplenkti Intel ir Nvidia technologiskai. Del sios priezasties jie renkasi aiskius akcentus, kuriais turi pasizymeti ju produktai, ir tai nera vienareiksme technologine lyderyste, kaip kazkodel, daug kas noretu.

    Internete dabar daug hype’o ir visokiu spekuliatyviniu Ryzen ir HEDT palyginimu. Ir nieko cia blogo, tiesiog daug zmoniu nesuvokia, jog dabar AMD pagal finansus/zmones yra gerokai mazesne us NVIDIA ir daug kartu mazesne us INTEL. Tai, ka jie pasieke su Ryzen’u ir Vega (potencialiai) yra beveik stebuklas, net ir ivertinus tai, kad Intel/Nvidia techniskai tobulesni. Uz tai jiems tik pagarba galima atiduot. As dar pries gerus metus buvau beveik isitikines, kad AMD bankrotinsis ir ji perims koks nors Samsung ar kinieciai del IP.

    Kalbant apie Ryzen’a, tai ji reiketu vertint panasiai, kaip koki Nissan GTR tarp automobiliu. Visi supranta, kad tai ne Ferrari at the glance, bet price/performance vistiek labai geras.

  5. BC00 parašė:

    Pagal išgautą spartą AMD galėjo padaryt kainas artimoms Intel, bet, manau, AMD nori rinkai labai aiškiai parodyti, kad kažkas su Intel „negerai“, priversdama juos stipriai apkarpyti kainas… hmm… gal kai kurių CPU net dvigubai.

    • Deft parašė:

      Ši politika labai efektyvi sumenkinti požiūrį į Intel, priversdama vartotojus kurie pirko Intel anksčiau už kur kas didesnę kainą (jei kaina dabartinių produktų kris po Ryzen išleidimo) pasijausti apgautais, o tas kiekvienam žmogui labai svarbu, tokiu netapti, taip nutikus tikrai papurtitų rinką gan gerai, bent jau mentaliai, kas galbūt ateityje, atneštų naudos AMD.

      • adex parašė:

        Nesijaudink, net ir susikloscius geriausiam scenarijui istikimiausieji intelistas suras priezasciu pateisinti savo pirkini, cia tas pats kaip su apple fanboyjumi diskutuoti

        • IFeelYou parašė:

          Na abejoju ar apskritai yra toks dalykas kaip „Intelistas“. Sakyčiau AMD fanų, ypač labai aršių yra daug daugiau. Kadangi ilgus metus nebuvo absoliučiai jokios konkurencijos – beabejo daugiausiai žmonių turi Intel, ir kaip pastebėjo Deft gali pasijusti „apgautais“ ir taip bandyti pateisinti savo pirkinius. Bet nuo to jie Intelistais tikrai nepatampa. Jeigu jau lygint Apple fanus su Intelistais tai pastarieji pirktų lėtesnį Intel už 2x brangiau jau po Ryzen išleidimo. O iki dabar tiesiog nesiskaito, nes niekas iš AMD nieko labai stebuklingo nesitikėjo manau.

        • Minde parašė:

          keistos tos fanboju kalbos ir terminai. Vaikiski net. Kas ka nori tegul perka. O fanbojiskumas uztarnaujamas ne per vienus metus. Ir reklamos tam reikia.

          O siaip tai tegul perka ka tik nori ir kas nori ir kaip nori. Man svarbu ka as pats galiu uzsigyti ir uz kokia kaina.

        • newdiamond parašė:

          kaip tik ir norejau pamineti Apple pavyzdi 😀

          • Minde parašė:

            na is tu kurie perka apple tik dalis fanboju. Bet kita vertus jie laimingi isigije ir rodydami pries tokius pat seile varvinancius fanbojus kuriems nepavyko isigyti.

            O kitai daliai tiesiog patinka obuolys ir jis turi savo savita skoni ir pliusu

            • IFeelYou parašė:

              Visiškai pritariu Mindei, nereikia teisti kažkieno, kad jis kažką perka. Kiekvienas perka ką nori, valgo ką nori, žmoną renkasi kokią nori ir t.t. Visi žmonės skirtingi.

  6. Maariux parašė:

    Na Buldozeris prieš startą atrodė blankiai.
    RZen atrodo turintis daugiau apčiuopiamos nutekintos info, bet kaip jau su AMD pasimokėme: pirmiau testai, o tada verdiktas 🙂
    Vega dar tolokai, bet iki šio momento iš jos stebuklo nesimato.

    Iš komentatorių norėtųsi daugiau konstruktyvumo, ir pagarbos vienas kitam, o ne čiauškėjimo kaip wccf ar vc temose.

  7. Mindaugas Klumbis parašė:

    Kad realiai dabar nieko neįmamoma pasakyti. Numeta tuos pačius testus ir viskas. Fiziką žinojom, cinebench irgi. Šiaip be normalių apžvalgų iš anksto neužsisakinėčiau Ryzen. Man įdomiau kaip realiai žaidimuose veikia.

  8. Povilas parašė:

    o kodel reikia lygint ryzen 1700x butent su 5960x ar 6900k? is nutekintos info 1700x aplenkia didele kruva kitu brangesniu intel cpu, to pilnai uztenka, zinoma cia ne ryzen flagmanas, nors 1800x ir neaplenks brangiausio intel cpu, bet kainos satykis bus per puse ar net daugiau. buldozeris tikrai pries starta atrode blankiai, o review tik patvirtino. speju multitaske ryzen bus geras, single tegul buna +- kaip intelis ir konkurencija garantuota.

  9. Dna parašė:

    kad ir kaip bebutu jie nesugebes aprupinti rinkos tais savo superiniais cpu – gpu ir galiu duot 100% , kad esant didziulei paklausai kaina uzkils. Tada bus variantas: arba nerasit kur nusipirkt, arba kainuos tiek kad neapsimokes pirkt…

  10. Gintare parašė:

    Tai vat susigalvojau susibuildint tarp medium high price pc. Kaip ir jau buvau pasiryzus pirkt i7 7700k + gtx 1080, taciau dabar mane „puola“ ir sako, kad bereikalo isleisiu pinigus nes ryzen 1700x yra future proof, 8 core ir t.t. labai geri benchmarkai ir panasiai, todel uz ta pacia kaina gausiu cpu, kuris vertas intelio uz 1k, tai dabar visiskai susimaliau, bijau pirkti amd del vargingos praeities. Ar vel laukt puse metu ir zet ar neprimals sh.. PC naudojamas bus pagrinde rimtesniems zaidimams 🙂 Gal kas esat jau isbande ir panasiai ir turit patarimu 🙂 ?

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Viskas nėra taip paprasta. Taip, yra testų kur Ryzen galima lyginti su 1000 € procesoriumi, bet žaidimuose viskas susijaukia, nes ne visur panaudojami papildomi branduoliai. Be to, kaip parodė kai kurių apžvalgininkų bandymai Ryzen su nVidia vaizdo plokštėmis kai kuriuose žaidimuose turi keistų spartos problemų. Šešėlis metamas ant Nvidiia tvarkyklių. Ar jos bus optimizuotos Ryzen niekas dabar nežino.

      Pradžiai geriau išsamiau papasakok kokiems žaidimams bus naudojamas tas kompiuteris ir kokia bus rezoliucija. Jei kylame iki 1440p ar net 4K skirtumas tarp procesorių bus minimalus.

      Optimaliausi pirkiniai Ryzen gamoje yra du: Ryzen 7 1700 (Be X) ir Ryzen 5 1600 (Be X). Kiti procesoriai nėra tokie patrauklūs, nes visi Ryzen yra su atrakintu daugikliu ir tas pats 1700 pasieks tą patį ar 100 mhz mažesnį dažnį nei 1700X. Tiesiog neverta permokėti.

      Dar reikia atkreipti dėmesi, kad perkant Ryen reikia ruoštis greitos atminties pirkimui, ir ne bet kokios, o su Samsungo chipais. Net nesidomėjau ar LT jau yra tokios atminties.

    • Minde parašė:

      na geras tas i7 7700k ir kaina salyginai nera labai didele. Tas future proof jei noresi kompa tureti 20 metu. 5-6 metams jo sociai uzkteks. Siai dienai jis geresnis zaidimams negu Ryzen. O rizenai 1700x irgi gerai kainuoja.
      Gal nebent Ryzen 5 1600. Zodziu geras sprendimas, maziau klausyk kitu. Turetum Rizena, na irgi gerai butu. Vienas vienoje vietoje blizgetu, kitas kitoje.
      Sitoje istorije man idomesnis daiktas yra + gtx 108. Speju zaidimams. Tai si vaizduske atsvers visus procesoriu skirtumus 😉

      Geru zaidimu ir gero naudojimo.

      Geras pirkinys.

    • Gintare parašė:

      Tai vat as jau bandau susideti puse metu, neiseina 😀 Pries 2 menesius visi kiso i7 7700k 😀 dabar vadina durne, kad toki cpu noriu pirkt, vietoj ryzen 😀 galeciau cia sumest kaip man argumentuotai pateikia, kodel reikia pirkt RYZEN, o jau kiek video primete…. Tai palaukit tuoj vega bus, tai tada busiu durne, kad noriu 1080 pirkt 😀 As niekad jauciu nenusipirksiu 😀 vel pavargau 😀

  11. Gintare parašė:

    Mindaugas Klumbis, gal galime eit kur PM? 🙂 Monitoriu is pradziu galvojau benq 144 hz 1080p 27, bet dabar linsktu ties 1440p, nes kazkaip 27 ir 1080p.. supranti 🙂 Pradekim nuo Battlefield 🙂

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      1440p Intel 7700k persvara prieš Ryzen tirpsta.

      Šiaip nereikia PM. Visiem labai aktuali tema, gal kas kokių gerų patarimų pažers. Aš realiai pc nerenku, tik teoriškai galiu dalis parinkti pagal testus. Kartais būna niuansų, kuriuos kažkas kažkur perskaitė ar pats susidūrė. Visko nežinosi taip sakant.

      O biudžetas koks viso kompo?

    • Stipena parašė:

      Turiu Benq 27″ 1440p 144Hz monitorių, žiūrisi gražiai ir 1080p tikrai nerekomenduočiau žaidimams. Teksto skaitymo atžvilgiu 1080p geriau dėl didesnio teksto. Man asmeniškai ant 1440p pavargsta akys spiginant į monitorių, bet aš paprasčiausiai Chrome naršyklėj CTRL+WheelUp prisiartinu tekstą ir problemos nematau ir su Windows scalinimu nieko nedarau.

  12. Stipena parašė:

    Asmeniškai pirkčiau Ryzen 1600 jeigu netingėčiau užsiimti OC, ir 1600X jeigu tingėčiau. Tai gaunasi maždaug pirmu atveju 150€ pigesnis CPU, antru atveju 100€ pigiau nei 7700k. Likusius pinigus investuočiau į GPU/RAM/Cooling ar šiaip į kokybiškesnius komponentus. Nematau logikos pirkt CPU su mažiau branduolių sumokant ženkliai perdaug, na nes vistiek panelė gi nežais su 240Hz monitorium.

  13. Gintare parašė:

    Vnz apsistojau su inteliu ir viskas 🙂 Visokiu bedu dar tam ryzenui lenda, bet gal ateiti bus saunus, kas ten zino 😀 Dabar didziausia problema negaliu korpuso issirinkt 😀 nzxt s340 vs corsair 400c vs fractal design define S vs thermaltake view 27 vs thermaltake versa c21 rgb 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.