AMD „Ryzen“ debiutuos iki kovo, jau gaminami procesoriai su 4 branduoliais

Panašu, kad „Game Developer Conference“ (GDC) metu sulauksime „Ryzen“ procesorių išleidimo, renginys vyks vasario pabaigoje.

Tokią prielaidą leidžia daryti renginio programa. Ją, tarp kitko, pateikė pati AMD. Joje rašoma: „Prisijunkite prie AMD žaidimų inžinierių komandos narių, kad galėtumėte pamatyti neseniai išleistus AMD „Ryzen“ procesorius…“. Ši citata dvejonių turėtų nepalikti. Vasario mėnesį suplanuotas „Ryzen“ debiutas. Panašiai nurodė ir anksčiau pasirodę gandai.

Visiem atkreipus dėmesį į AMD netyčinį pranešimą apie „Ryzen“ išleidimą, GDC programa buvo kiek pakoreguota. Ją galite pamatyti čia.

 

Kita informacijos dozė iš„Twitter“. Žinutė iš „Canard PC Hardware“ praneša, kad AMD jau pradėjo gaminti „Ryzen“ procesorius su 4 branduoliais. Jie neturės dviejų gijų vienam branduoliui, kitaip sakant nepalaikys „Intel“ HTT atitikmens SMT. Tokie procesoriai turės kovoti su „Intel“ i3 ir i5 serijomis. Kaip žinome, visi AMD „Ryzen“ palaikys spartinimą atrakinto daugiklio dėka. Tam tik reikės pagrindinės plokštės su X370 ar B350 mikroschemų rinkiniu.

9 Komentarai

  1. kernel_panikuoja parašė:

    SMT isjunginejimas truputi nustebino. Kazkaip tikejausi SMT ant visu variantu…

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Aha, keistai skamba. Bet gal bus 4 branduolių modelių su įjungtu SMT ir išjungtu. Reikia gi specialiai padaryti tam tikros pakopos produktus.

      Kitaip sakant dabar gandai gandeliai laukia mūsų.

  2. newdiamond parašė:

    taigi pagal AMD…bus taip kad…po to su custom bios galetum ijungti 😀

  3. Mekis parašė:

    O kas kovos su i7 7700k?

    • IFeelYou parašė:

      Labai abejoju kad kažkuris 4 branduolių iš Zen pirmos kartos sugebės pakovot su tokiu CPU kaip 7700k. Nebent pagal kainos/greičio santykį. Bet kad pralenktų fiziškai – misija neįmanoma.
      Zen turėtų pasiūlyt gerą kainos/greičio santykį, bet kad iškart pralenktų visus Intel procesorius visose kategorijose nelabai tikėtina.

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Spėčiau, kad su i7-7700K kovos kas nors su 6 branduoliai. Kur daug gijų bus apkraunama laimės, kur daugiau vieno branduolio sparta svarbi i7-7700K laimės.

      Bet niekur nemačiau, kad būtų patvirtinti Zen su 6 branduoliais, tik spekuliacijos.

      • IFeelYou parašė:

        Na man irgi atrodo kad bus 4 vs 6 core (jeigu apskritai bus 6 core), bet čia nėra lygi kova, juolab kad 6 branduolių panaudojimas kol kas labai abejotinas. Realios 4 vs. 4 turbūt nelabai išvysime kol kas :/

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.