AMD „Smart Access Memory“ veiks ir su „Zen“ ir „Zen 2“ procesoriais

AMD pristatydama „Smart Access Memory“ (SAM) technologiją, leidžiančią procesoriams pasiekti vaizdo plokštės atmintį, ją buvo įgalinusi tik „Ryzen 5000“ serijos procesoriams. Taip pat iš karto paskido gandai, kad SAM „Ryzen 1000“, „Ryzen 2000“, „Ryzen 3000“ ir „Ryzen 4000“ serijos procesoriai nepalaikys, nes to neleidžia techniniai dalykai. AMD jau paneigė tokius gandus ir SAM technologiją senesni nei „Zen 3“ procesoriai palaikys. Tam, žinoma, reikės specialaus BIOS.

Jau dabar MSI ir ASUS turi BIOS, kurie SAM technologiją leidžia naudoti senesniems nei „Zen 3“ procesoriai. Patvirtinimą galite pamatyti ekranvaizdžiuose. Tiesa, kol kas nežinome, ar senesni procesoriai irgi sugebės pasiūlyti panašų spartos padidėjimą kaip ir „Ryzen 5000“ serijos procesoriai. AMD kol kas nėra pranešusi, ar SAM palaikymas bus suteiktas senesnėms nei RX 6000 serijos vaizdo plokštėms.

NVIDIA taip pat dirba prie SAM analogo ir jau sakė, kad mato panašų spartos prieaugį kaip AMD, bet apie šios technologijos išleidimo laikotarpį kol kas nieko nepranešė.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.