AMD sustabdė x86 technologijos licencijavimą Kinijai

Kiek seniau AMD džiaugėsi nauja partneryste su kinų „Tianjin Haiguang Advanced Technology Investment Co. Ltd“ kompanija. Susitarimo esmė buvo AMD x86 procesorių architektūros licencijavimas. Tai leido kinams gaminti „Zen“ architektūros lustus, o AMD už tai gavo 293 mln. JAV dolerių ir dar įvairių priemokų.

Dėl tokios partnerystės kinai gamino EPYC procesorių atmainą savo serveriams. Tuo pačiu lustuose buvo montuojami specialūs kriptografiniai lustai pagal kinų vyriausybės pageidavimus. Dabar aiškėja, kad AMD nutraukia šią partnerystę su kinais ir nebesuteiks žinių apie „Zen 2“ architektūrą. Suprantama, kinams niekas neuždraus naudoti jau įsisavintas AMD žinias, tik neaišku, ar tai leis kinams pradėti savo procesorių verslą ir tobulinti tai, ką jie dabar žino.

5 Komentarai

    • Mindaugas Klumbis parašė:

      Manau viena iš priežasčių yra JAV ir Kinijos prekybos karas.

    • EscO parašė:

      o tai neturėtų liesti produktų kurie skirti US rinkai? Juk kiniški Epikai amerikos nepasiekia?

    • neblogai parašė:

      Tiksliau būtų sakyti ne kad sustabdė licencijavimą, o kad AMD gamybai Kinijoje licenzijavo vieną gaminį- pirmą Zeną. Ir tai darė tuo metu, kai jiems dar stipriai reikėjo pinigų (AMD jau net savo pastatus buvo pardavę). O dabar AMD jau yra pelninga įmonė, ir licencijuoti Zen2 nėra būtinybės, ypač žinant, kaip kinai yra linkę perimti technologijas sau.

  1. Maariux parašė:

    Kinijai skirti mob su Android irgi USA nepasiekia.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.