AMD AM4 platforma gali debiutuoti jau kitų metų kovą

Nors visiškai naujos „Zen“ architektūros procesoriai laukiami tik kitų metų pabaigoje, pati AM4 platforma galimai pasirodys jau po keturių mėnesių. AMD ketina būti iš anksto pasiruošusi spačiausios „Zen“ klasės procesorių debiutui.

Dabartines AM3/AM3+ platformas turinčioms pakeisti AM4 motininėms plokštėms iš pradžių bus pasiūlyti FX serijos procesoriai, turintys „Bristol Ridge“ kodinį pavadinimą. Iš anksčiau žinoma, kad juose nebus integruoti „Zen“ architektūros branduoliai, o bus pasitelkta „Excavator“ architektūra. Staliniai „Bristol Ridge“ procesoriai (APU) turės iki keturių branduolių.  Be nežymiai išaugusios IPC spartos, ketinama integruoti DDR4 operatyvios atminties palaikymą ir GCN 1.2 kartos grafikos posistemį, kuris palaikomomis savybėmis prilygtų šiuo metu rinkoje esantiems „Tonga“ ir „Fiji“ spartintuvams.

Remiantis „Wccftech“ surinkta informacija, tampa akivaizdu, kad AMD ruošiasi padaryti AM4 bendra platforma tiek hibridiniams „Bristol Ridge“, tiek aukščiausios spartos „Summit Ridge“ procesoriams. Manoma, kad jau kitų metų kovo mėnesį gali pasirodyti biudžetinės klasės AM4 motininės plokštės, brangesnių modelių pasirodymą sutapatinant su „Zen“ architektūrą turinčių procesorių pasirodymu paskutiniame metų ketvirtyje.

3 Komentarai

  1. joncepet parašė:

    Jei FX serijos CPU įgyvendins panašiai kaip skylake (tik panaudos kiek storesnę PCB) tuomet intel gaus neblogą dozę šoko pardavimuose, nes dabar atrodo jog busimieji cpu potencialo dar ir kokio turės palyginus su ankstesniais FX 8000 serijos

  2. PauliusP parašė:

    O kodėl manai, kad nauji FX įgys didelį pranašumą? DDR4? Anyway, ažiotažas toks didelis, kaip jau kartą yra buvę… Tikiuosi neteks šįkart nusivilti.

  3. joncepet parašė:

    Pažiūrėk į praeitos kartos FX TDP ir naujos kartos, va tą šilumos skirtumą galimą realiai panaudoti OC, bet viską matysim kaip patys procesoriai bus įgyvendinti

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.