AMD atkovoja pozicijas iš „Nvidia“ diskretinių vaizdo plokščių pardavimuose

Jau seniau rašėme, jog "Intel" paskutiniame ketvirtyje padidino savo atotrūkį grafinių lustų pardavimuose, tačiau, situacija kardinaliai keičiasi, jei į šį sąrašą neįtrauksime integruotos grafikos ir paliksime tik diskretines vaizdo plokštes.

"Jon Peddie Research" analitikai teigia, jog antrajame metų ketvirtyje diskretinių vaizdo plokščių pardavimai sumažėjo 6,5 %, lyginant su pirmuoju metų ketvirčiu. Tuo tarpu lygiai prieš metus vaizdo plokščių taip pat buvo parduota daugiau. Skirtumas siekia 7 %.

AMD šiame ketvirtyje sugebėjo sustiprinti savo pozicijas. Jos rinkos dalis padidėjo nuo 37,8 iki 40,3 %. Lygiai prieš metus pozicijos buvo dar kiek geresnės ir siekė 41,2 %. Tuo tarpu "Nvidia" nežymiai prarado savo turėtas pozicijas. Užimamos rinkos dalis krito nuo 61,9 iki 59,3 %. Vis dėlto tokie rezultatai yra didesni už buvusį lygiai prieš metus, kuomet "Nvidia" valdė 58,4 %. Autsaiderių "Matrox" ir "S3" pozicijos jau kurį laiką nesikeičia. Jos, attinkamai, užima 0,3 ir 0,1 % rinkos.

Taigi, aiškiai matosi, kad anktesnis "Radeon HD 7000" serijos startas ir "Nvidia" problemos 28 nm techproceso gaminių produkcija leido AMD atsiriekti dalelę "žaliosios" kompanijos "pyrago".

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.