AMD: Buvę mūsų darbuotojai konkurentui „nVidia“ perdavė mūsų paslaptis

Ginčai tarp kompanijų vyksta dažnai. Vieni pešasi dėl vienų, kiti dėl kitų patentų, tačiau visai kitas reikalas, kai buvusieji darbuotojai kaltinami kompanijos paslapčių išdavimu. AMD pateikė ieškinį keturiems savo buvusiems darbuotojams, kurie neva perdavė slaptą informaciją „nVidia“.


Pasak AMD, vienas iš darbuotojų, kuris išdavė slaptą informaciją, netgi ieškojo būdų, kaip „kopijuoti ir ištrinti ypač didelį skaičių dokumentų“. Tai veikiausiai buvo atliekama AMD korporaciniame tinkle, o prisidirbęs buvęs darbuotojas vargu ar žinojo, kaip duomenis pasisavinti slapta, taigi informacijos ieškojo internete. Teigiama, jog buvo perduota net 100 tūkstančių slaptų dokumentų.

Teisminis procesas dar tik įsibėgės, tačiau žala kompanijai jau gali būti padaryta. „Visa mūsų konfidenciali informacija galėjo suteikti nesąžiningą pranašumą, o mes manome, jog padaryta žala yra tokia didelė, jog negali būti adekvačiai kompensuota įstatymo normų.“, – rašoma AMD pranešime spaudai. Kad ir kaip bebūtų, įtarimai kompanijai „nVidia“ kol kas nėra pateikti.

Parengta pagal:

TechReport

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.