AMD „Carizzo“ APU pasiruošę gauti „Excavator“ architektūrą ir DDR4 palaikymą

Nors jau buvo skelbta, kad AMD šiais metais pirkėjams nesugebės pateikti naujųjų „Kaveri“ hibridinių procesorių, po truputį aiškėja įpėdinio „Carizzo“ kontūrai. Visų pirma 2015 metams planuojamas atnaujinimas palaikys DDR4 tipo atmintį.

„Carizzo“ APU naudos „Excavator“ architektūros branduolius ir turės atnaujintą integruotą grafinį posistemį. „Carizzo“ bus palaikomas A88X (Bolton D4) lustų rinkinio ir palaikys PCI-Express 3.0 bei heterogeninių skaičiavimų technologiją hUMA. Viena svarbiausių į 45 – 65 W TDP ribas įsiterpsiančių hibridinių procesorių naujovių taps DDR4 atminties palaikymas. Nors konkurentai „Intel“ šios naujovės įgyvendinimą planuoja kitų metų rudeniui kartu su Haswell-E procesoriais, panašu, kad AMD nelinkusi labai atsilikti šiose lenktynėse. Nebent „Carizzo“ bus nukeltas…

Tuo tarpu „Kabini“ procesorius kitais metais pakeisiantys „Beema“ turės „Puma“ architektūros branduolius bei naujos kartos grafinį posistemį. Numatoma, kad „Beema“ taip pat palaikys hUMA technologiją, tačiau jiems bus būdingas BGA tipo lizdas, o tai reiškia, kad procesoriai bus prilituoti prie pagrindinės plokštės.

2 Komentarai

  1. alonzo2 parašė:

    Tegul is pradziu steamrooleri ridena, idomu kaip ten sekasi 🙂

  2. donaciuxx parašė:

    man taip pat labai idomu steamroller’is 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.