AMD demonstruoja naują standartinį procesoriaus aušintuvą

Veikiausiai visi yra susidūrę tiek su AMD, tiek su „Intel“ standartiniais procesorių aušintuvais. Švelniai tariant, jie tikrai nėra tobuli ir gali stipriai erzinti. AMD bandys tam padaryti galą su nauju „Wraith“ standartiniu procesoriaus aušintuvu, kuris ne tik gerai sklaidys šilumą, bet ir veiks tyliai.

Naujasis „AMD Wraith“ standartinis procesoriaus aušintuvas turėtų pašalinti pagrindinės bėdas, su kuriomis susiduriame naudodami tokius aušintuvus, t.y. su prastu šilumos sklaidymu ir garsiu veikimu. „Wraith“ bus kur kas masyvesnis nei jo pirmtakai bei turės keturis karščio vamzdelius. Ventiliatorius taip pat taps didesnis ir tuo pačiu kur kas tylesnis.

„AMD Wraith“ galės išsklaidyti iki 125W karščio. Dabar vykstančioje „CES 2016“ parodoje šis naujas aušintuvas sugebėjo atvėsinti „FX 8370“ procesorių, o Kinijoje perkantys „FX 6330“ jau gali tikėtis gauti šį aušintuvą vietoj senojo. AMD kol kas neatskleidė su kokias procesorių modeliais bus siūlomas „Wraith“ aušintuvas, bet galime spekuliuoti, kad jis bus komplektuojamas ir su „Zen“ procesoriais. 

Supažindinimui su naujuoju standartiniu aušintuvu AMD net išleido video filmuką, kuriame jis lyginamas su pirmtaku. Skirtumas tarp dviejų aušinimo sprendimų akivaizdus „Wraith“ naudai. 

9 Komentarai

  1. SarzzeR parašė:

    Atrodo labai panašiai kaip mano X4 955 stock aušintuvas, kuris ūžė kaip turbina (jis ten pirmas ir buvo?). 😀 Mane nukrato šiurpuliukai vėl išgirdus. Tas naujas – irgi ne ką jau tylesnis. 🙂

  2. Katonas parašė:

    Čia ant pilno greičio pajungta, dėl to ir girdisi gerao. Jo pirmas tas senasis, jis tikrai ūžia

  3. SarzzeR parašė:

    Naujesnis tikrai tyliau dirba. Gerai, kad tobulina. 🙂

  4. procc parašė:

    Bereikalingai savo procesoriu kainas sukels?

  5. SarzzeR parašė:

    Abejoju, kad kainos kils, tai neapsimokėtų AMD, bent jau aš taip manau. 🙂

  6. IFeelYou parašė:

    Viskas gerai, cooleris atrodo šaunus, senai tokius reikėjo montuot tiek AMD tiek Intel, bet… Kokia prasmė? Jeigu kainų nesukels – nieko iš to neužsidirbs (greičiau nueis į minusą), jeigu sukels – vartotojai pyks. O perkantys AMD procesorius, ypač high-end vartotojai vis tiek pirks custom aušintuvus ar vandens sistemas, nes juos spartina. O ofiso darbuotojams ir kitiems žmonėms, kurie nespartina – ir paprastas Intel stock aušintuvas tinka.

  7. IFeelYou parašė:

    Man labiau patinka Intel žadėta taktika – su K modeliais iš vis nekomplektuot aušintuvo (ir gal keliais eurais atpigint CPU).

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.