AMD detalizuoja savo „Jaguar“ architektūrą

x86 architektūros AMD procesoriai gali būti suskirstyti į dvi pagrindines kategorijas: "statybų techniką" ("Bulldozer", "Piledriver" ir jų pasekėjai) bei "kačių" šeimą ("Bobcat", "Jaguar"). "Hot Chips" simpoziume AMD plačiau papasakojo apie būsimų "Jaguar" branduolių architektūrą, kuri pakeis dabartinę "Bobcat".

Nors naujoji archtektūra turės daug panašumų į "Bobcat", tačiau ji bus papildomai išplėsta ir optimizuota, taip išgaunant daugiau spartos. AMD skelbia, jog dažnis padidės 10 %, o instrukcijų per dažnį (IPC) sparta išaugs 15 %. "Jaguar" palaikys SSE4.1, SSE4.2, AVX ir AES instrukcijas, o branduolys gavo aparatinį skirstytuvą iš APU "Liano".

Turbūt didžiausią skirtumą sudarys pokyčiai antrojo lygmens spartinančiojoje atmintyje. AMD ketina į lustą patalpinti daugiausiai keturis "Jaguar" branduolius, kurie turės iki keturių L2 atminties skilčių. Jų bendra talpa – 2 MB. Branduoliai ir atmintis "bendraus" per specialią sąsają, kuri bus jungiama prie sisteminio šiaurinio tilto. Vieno, pagal 28 nm techprocesą pagaminto, "Jaguar" branduolio plotas sudaro vos 3,1 mm2.

2 Komentarai

  1. tomasrs6 parašė:

    Įdomu, o kada pasirodys prekyboje?

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.