AMD flagmanas yra „Radeon Fury X“, silpnesnis modelis – „Radeon Fury“

Gandų malūnas ir toliau sukasi, o „TweakTown“ teigia, kad ateinančios kartos AMD vaizdo plokščių flagmanas bus „Radeon Fury X“ su „Fiji XT“ lustu, tuo tarpu silpnesnis „Fiji PRO“ grafikos procesorius bus pardavinėjamas „Radeon Fury“ vardu. Šios žinios nėra oficialios ir tai gali būti ne komerciniai vardai, kuriuos išvysime ant pakuotės, o tik naudojami pačios AMD identifikuojant „Fiji“ silicį turinčias vaizdo plokštes.

Manoma, kad „Radeon Fury X“ grafikos adapteris bus pardavinėjamas tik gamyklinio AMD dizaino su vandens aušinimo sistema, kurią jau matėme keletoje nutekintų nuotraukų. Tuo tarpu kiek silpnesnį „Fiji PRO“ lustą turinčios „Radeon Fury“ bus pasiūlytos ir su partnerių patobulintais aušinimo sprendimais.

Ankščiau buvo skelbiama, kad už „Fiji XT“ vaizdo plokštę bus prašoma 850 JAV dolerių, bet visai neseniai matėme, kiek yra tikslūs gandai, kai prognozuota 800 JAV dolerių kaina prie GTX 980 Ti neprilipo, o tikroji kaina yra 649 JAV doleriai. 

10 Komentarai

  1. Katonas parašė:

    Man kaip neangliakalbiui tas Fury pavadinimas juokingas, žinau kad įtūžis reiškia, bet smegenys sako kailiukas (ang fur – kailis), čia gal man vienam taip 😀

  2. Katonas parašė:

    Dar viena gandų dozė, kuri tikrai nelabai verta atskiros naujienos. Neva iš demonstracijos Computex 2015 parodoj nuspręsta, kad esamoj situacijoj Fury X yra lėtesnė nei GTX 980 Ti. Gal pakels dažnius bei optimizuos tvarkykles. Palauksim pamatysim.

  3. bronius parašė:

    Visas surmulys del sitos fiji yra 1:1, kaip buvo su radeon 2900xt… Manau ir likimas ju panasus bus, tik ispustas burbulas, daugiau nieko….

  4. koloniukas parašė:

    Tai jeigu su vandeniu ausinami ir vel bus pirtys.

  5. itsunoshiyuga parašė:

    Katonas, man ir kailėtas daiktas atrodo. Taip pat Kingston Fury ir pūkuotas mano galvoje. 😀

  6. Maariux parašė:

    Kiek pamenu tai isleidima atidejo vien del 8GB vRAM’o versijos, o cia pateikia 4GB. Tai arba jie kaip su buldozeriu tik softwariskai bande pritraukti sparta ir tempe laika, arba istikruju uztruko 8GB modelio versija.
    Bendrai paemus jeigu nebus greitesne uz titana x, tuomet numatomas totalus krachas.

  7. Katonas parašė:

    Na aš kaip suprantu 8 GB versija yra su dviem Fiji, tai yra dviejų grafikos procesorių ant vienos montažinės plokštės. Kur vienas Fiji tai tebus 4 GB.

  8. CactusDude123 parašė:

    Jei 300-tine ir Fury serija susimaus, tada AMD jau gales darytis sau karsta, nes su finansai firmai nekaip, nekaip ir vienintelis dalykas kas dar gali ja isgelbet tai arba labai stipri 300-ine ir Fury serija kuri nusluosto nosi Nvidiai arba stiprus "Zen"

  9. vacoum parašė:

    nezinau, nezinau, nezinau. Pirkti siais laikais flagmana su 4 GB atminties? Nu ranka nekyla. Paskui kai tokios kortos zaidimu kurejai ar gal dar tiksliau zaidimu varikliu kurejai teksturas laiko ne vaizdo atminti, bet kompo ramuose, ir slyksiai isoka vietomis paveluotai. Pvz jei su ulra teksturom zaidi koki multiplay’iu ir greitai keiti stebetojus /kito zaidejo vaizda persimeti, matai kaip kraunasi teksturos…

    Gerai, dabar konkreciai apie sia FURI. Apie amtinti tai tik tiek:
    1. didesnis pralaidumas, bet ir tai tik apie 30% vs r9 290x
    2. dvigubai maziau atminties vs r9 390x
    3. mazesne itampa ? itariu furry viestiek valgys kibirais tuos watus.

    P.s.
    manau ja labiau pirks is idejos visokie AMD fanai arba galvodami, kad ta amtintis kazka duoda daugiau negu mano isvardintuose punktuose (reklamos aukos).

    P.s.2
    Tiketina, kad AMD parems kurybiskai koki zaidima, kuris bus pritaikytas/adaptuotas ar kitaip reikalaus didelio duomenu pralaidumo ir tada visur mirges kiek FURI lenkia titanaX/gtx980ti.

  10. bronius parašė:

    Is esmes 300-ine serija, ta pati 200-ine, o fiji net nesivadins 300, o bus tiesiog furi 🙂

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.