AMD gali imtis vaizdo plokščių pervadinimo politikos

Paaiškėjus, jog Barts kodinį pavadinimą turinčios Radeon HD 68xx vaizdo plokštės pakeis Juniper HD 57xx seriją ir užims vidurinį spartos segmentą, tapo neaišku ką rinkai AMD pateiks iki 199 JAV dolerių atžymos.

Panašu, jog šią nišą gali užimti dabartinės, tačiau pervadintos (angl. rebranded) HD 57xx serijos vaizdo plokštės. Barts gavus HD 68xx, Cayman HD 69xx, o Antilles HD 6990 nomenklatūrą, paprasčiausiai nebeliko vaizdo plokštės kuri galėtų atstovauti 67xx seriją, taigi AMD gali žengti, taip pirkėjų nemėgstamos, pervadinimo politikos keliu. Pervadinus dabartinius HD 57xx vaizdo akseleratorius, kompanija \“naujoms\“ HD 67xx galėtų nebent kiek pakelti dažnius bei įdiegti vieną kitą naują funkciją aparatinės įrangos lygmenyje. Kažko daugiau pirkėjams tikėtis tikrai nevertėtų. AMD pačiam žemiausiam segmentui yra parengusi sąlyginai naujos architektūros Turks ir Caicos vaizdo posistemius, kurie atstovaus HD 6600/6500 bei HD 6400 serijas.

Priminsime, jog liūdnai pagarsėjusi pervadinimo tema yra AMD priešininkė nVIDIA, kuomet pirkėjai ir fanai buvo pasipiktinę Geforce 8800GT pervadinimu į 9800GT bei 9800GTX+ į GTS 250.

14 Komentarai

  1. Crembo parašė:

    Ne ne ne, kodėl jūs taip AMD?
    Ima pavyzdį iš idiotų, blemba.

  2. daniukas21 parašė:

    negrazu taip elgtis,kazka aceit pakeis ir pavadinima kita uzdes ,nezinantis pirkejas iskart susivilios pas ta didesnis skaicius reiskias geresne 🙂

  3. Augustazz parašė:

    bet ji pasisake jog gali taip daryti :0 tai vartotojai bent zino 🙂
    cia kai 8800gs>9800>gts 250 o nvidia tai nesake 😀

  4. gedz parašė:

    pirmoje pastraipoje kažkas ne taip, 68xx nei galios, nei kainos prasme nekeis 57xx, nors ir būtų smagu 68xx pirkt už ~500 lt 🙂 greičiau 67xx dalinai pakeis 58xx.

  5. daniukas21 parašė:

    na neuzilgo pamatysim ka cia jie primakliuos 🙂

  6. BC00 parašė:

    gedz -> viskas teisingai: 6800 keicia 5700, 6900 – 5800, 6990 – 5970. 6700 lieka kaip 5700, speju uz panasia 500lt kaina, o 6800 kainuos daugiau.

  7. Santechnikas parašė:

    Tingiu pasikuist po senus kometarus ir primint ale kai kuriem egzpertam mano mineta komentara kad tai yvyks sy karta pereinant is 5 y 6 serija…ta prasme rename.Kazkur pries pora savaiciu tai paminejau,kadangi is kai kuriu saltiniu buvau apie tai girdejas,kad nieko naujo galima nelaukt is 6 serijos….taigi daugelis soko tada juoktis,ka cia ale tipo sneki nesamones,kaip gali but RENAMED jei bus visai kita architektura….cia tau tipo ne nm pakeitimas :D:D:D

  8. Deft parašė:

    Nu niekas dar neaisku taigi dar sakyciau per anksti kazka sakyt, santechnikas nes gali buti kad busi apsijuokes, ir kazkam kitam teks raust komentarus situos.

  9. Santechnikas parašė:

    Nedepresuok Deft :D,vistiek tai yvyks

  10. nanoWorld parašė:

    Kad nebus VISISKAI nauja architektura, buvo zinoma jau seniai, bet tik dabar, kaip suprantu is naujienos, paaiskejo, jog galimas ir pervadinimas. Pamatysim kaip ten bus is tikro, o apskritai, tai kad ir vien tik nm sumazinimas kai kuriems modeliams jau yra labai gerai.

  11. Deft parašė:

    Turim bendruomenej pranasa 🙂 Malonu kad ir tokiu \"egzpertu\" turim 🙂

  12. Santechnikas parašė:

    Nuo kada naujienos perskaitymas kokiam nors uzsienio tinklapy anksciau nei paraso technews vadinama pranasyste?Ot tamsta tai daznai ziuriu matai vizijas….o gal tau progresuojanti paranoja?

  13. Atavar parašė:

    Butent, kad pranasa 🙂 nes ir uzsienio puslapiuose sita info atsirado pries 3 dienas. O pranasas sake tai jau pries pora savaiciu…
    Gera buti pranasu. Kai nusikalbi, niekas dazniausiai ir nepamena. O kai atspeji – gali izdidziai sakyt \"o va as tada pamenat ka sakiau…\" 🙂 Beda ta, kad nusikalbejimu buna 99%…

    Kalbant i tema: visa tai kol kas dar tik neoficiali info, nors panasu, kad tai gali virsti tikrove. Kazkada labai zemai krito nV mano akyse del tokiu zaidimu (na nevisai tokiu, bet panasiu), gaila jeigu ir AMD panasu dalyka ketina iskrest. Teks ir jai det minusa. Nors ir netoki riebu, kaip nvidiai, taciau vistiek minusa. O stai nV sulig 460 pakilo siek tiek mano reitinguose:)

    Viskas gal butu dar visai pakenciama su ta 6xxx serija, jeigu ne Juniper segmentas (nors ten irgi kol kas tik spekuliacijos be jokios tikslios info). Visa kitka galima butu laikyti Rebrand\’inimu kas dar ne taip baisu, kaip paprasciausias Rename\’inimas. O va del Juniper – cia jau kvepia butent Rename\’inimu, jeigu pasitvirtins spekuliacijos.

  14. Storasis parašė:

    Kazkaip netikiu sita gandu lygio informacija 😀

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.